Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΑ ΨΗΛΑ τα ΚΕΡΔΗ, ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ το ΕΝΟΙΚΙΟ



Πρόσφατα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο η παράταση για 8 χρόνια της μίσθωσης του ακινήτου του δήμου επί της Λ. Κύπρου στην εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕΕ, με μηναίο μίσθωμα 36.847€ από 1/1/2022. 

Η ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος καθορίστηκε στο ύψος του ΔΤΚ συν μια μονάδα, με ελάχιστη το 3%.

Ως παράταξη καταψηφίσαμε, καθώς θεωρούμε πως το μηνιαίο μίσθωμα είναι αρκετά μικρό για τα ισχύοντα σήμερα στην αγορά και κυρίως για το είδος της χρήσης. Χαρακτηριστικά έρχεται σε αντίθεση με την τεράστια αύξηση τζίρου που παρουσιάζουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα τελευταία 2 χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Σκλαβενίτης ΑΕΕ θα πληρώνει 6,76 €/τ.μ. τον μήνα ενοίκιο για το στεγασμένο χώρο που είναι 5447 τμ, έχοντας την ίδια στιγμή και ένα πολύ μεγάλο υπαίθριο χώρο πάρκιγκ για τους πελάτες της. Την ίδια ώρα που τα καταστήματα στη περιοχή και ειδικότερα στη Λ. Κύπρου, πληρώνουν πολύ περισσότερο, έως και το διπλάσιο ανά τ.μ. και χωρίς να διαθέτουν χώρο πάρκιγκ.

Είναι απαράδεχτο η διοίκηση να μην αντιλαμβάνεται την μεγάλη αυτή διαφορά και τις ανισότητες της εποχής, όπου οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερα βάρη, ενώ οι μικρομεσαίοι στενάζουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.