Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΠΑΡΣΗ...

 


Η Ενωμένη Πόλη σε ανακοίνωση της με αφορμή τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού εκθειάζει τον δήμαρχο, επιτίθεται στην αντιπολίτευση, δηλαδή στην παράταξή μας, λέγοντας ότι έχουμε το θράσος να κάνουμε κριτική ενώ ως διοίκηση δεν προσφέραμε τίποτα στην πόλη και την αφήσαμε ερείπιο.

Για την σωστή πληροφόρηση των συμπολιτών/τισσών μας σημειώνουμε τα εξής:

1ο Η σύγκριση που κάνουν των τωρινών τεχνικών προγραμμάτων με αυτά προηγούμενων περιόδων πχ του 2014 είναι παραπλανητική, όχι μόνο γιατί τότε ήταν πολύ-πολύ διαφορετικές, δηλαδή πολύ-πολύ χειρότερες οι συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον δήμο μας, αλλά και γιατί τότε δεν συμπεριλαμβάνονταν στη σύνταξη των τεχνικών προγραμμάτων οι προμήθειες των πάσης φύσεως υλικών, αγαθών και υπηρεσιών (ακόμη και συμβούλων).

2ο Στο κομμάτι των έργων περιγράφονται 31, αλλά μόνο τα 14 από αυτά έχουν κάποια πίστωση στο 2022. Τα υπόλοιπα 17 είναι εγγεγραμμένα με 0,1 € δηλαδή είναι σχετικό το αν και πότε θα γίνουν. Έτσι το σύνολο των έργων προϋπολογίζονται στα 40,5 εκ.€ αλλά οι πιστώσεις για το 2022 είναι μόνο 2,5 εκ.€.

Το ίδιο ισχύει και για τις μελέτες όπου 10 στις 15 που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι με πίστωση 0,1 €.

3ο Σε συνέχεια του προηγούμενου, θα άξιζε να ανακοινώσει η διοίκηση του δήμου το ποσοστό υλοποίησης του περσινού τεχνικού προγράμματος/του τμήματος των έργων, που ήταν 46,2 εκ.€.

4ο Δεν επιθυμούν καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφού στέλνουν τις εισηγήσεις τελευταία ώρα, με προχειρότητα και δεν δέχονται καμία αναβολή για προετοιμασία και των άλλων παρατάξεων όπως προτείναμε. Έτσι εμείς απείχαμε από τη συζήτηση ενώ από τις άλλες παρατάξεις μία αποχώρησε, δύο καταψήφισαν, ενώ δύο απουσίαζαν συνολικά από τη συνεδρίαση.

Τελικά αφού αυτοθαυμάστηκαν, το ψήφισαν μόνοι τους.

Συμπερασματικά θέλουμε να πούμε ότι είναι άλλο πράγμα η προσπάθεια που κάνουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να κάνουν έργα, να συντηρήσουν τα υπάρχοντα και άλλο πράγμα η αλαζονεία και η ξιπασιά που επιδεικνύουν καθώς και η εμμονή τους να μηδενίζουν ότι έχουν προσφέρει οι προηγούμενοι λες και η ζωή στο δήμο μας ξεκινά με τη δημαρχία τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.