Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ η ΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΛΟΓΗ των ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ;

 


Η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τον Αύγουστο του 2020 ότι ο δήμος γυρίζει σελίδα στη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Αυτό έγινε με την ευκαιρία της δωρεάς από την περιφέρεια Αττικής ένος νέου σύγχρονου απορριμματοφόρου – πλυντηρίου και 120 καφέ κάδων για τη ξεχωριστή συλλογή τους.

Μετά από 16 μήνες δεν φαίνεται να αξιοποιείται αυτός ο εξοπλισμός και πάντως τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας.

Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο η χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων (απόβλητα κουζίνας, κλαδιά κλπ) που θα μπορούσαν να μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό και να μην οδηγούνται μαζί με τα άλλα σκουπίδια για ταφή, που έχει υψηλό κόστος για το δήμο, τους δημότες και το περιβάλλον γενικότερα.

Οι ίδιοι υπολογίζουν ότι από τους 60 τόνους σύμμεικτου σκουπιδιού που συλλέγει ο δήμος καθημερινά, το 40% θα μπορούσε να εκτραπεί από τη ταφή.

Και ενώ έχουν ήδη τα πρώτα μέσα για να ξεκινήσουν μια διαφορετική διαχείριση για την επίτευξη αυτού του στόχου, οχι μόνο δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα 16 μήνες μετά τις φωτογραφίες και τις εξαγγελίες τους, αλλά ούτε φαίνεται να προγραμματίζουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας απαντήσει η δημοτική αρχή: Πόσα δρομολόγια έχει κάνει το υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και πόσους τόνους έχει συλλέξει; Πόσοι καφέ κάδοι έχουν τοποθετηθεί και που; Τι σκέφτονται να κάνουν για να γυρίσουν πράγματι τη σελίδα για τα βιοαπόβλητα;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.