Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 


Αυτές τις μέρες διαφημίζουν ένα πολύ μικρό μέρος του πάρκου που ετοίμασε η Lamda Development και παραδίδει στο κοινό. Τις ίδιες μέρες πέρασε στη Βουλή μια ακόμη "χαριστική" ρύθμιση υπέρ του επενδυτή. Αυτό δεν το λένε βέβαια!

Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάλιου στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (ηλεκτρονική έκδοση 10/12/2021), που κάθε άλλο παρά μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν είναι φιλική με αυτό που προωθείται στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία.

Επιβεβαιώνουν αυτό που κατ' επανάληψη έχουμε καταγγείλει, ότι οι κυβερνήσεις κάνουν συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις για να ικανοποιούν κάθε φορά τις απαιτήσεις του "εθνικού επενδυτή" του Ελληνικού, κατά κανόνα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα, στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι μέρος του πάρκου που προβλέπεται να γίνει, να προστεθούν και άλλες χρήσεις όπως χώροι εστίασης και αναψυχής, εκθεσιακοί χώροι, εμπορικά καταστήματα κλπ και μάλιστα με παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους δόμησης και τον οικοδομικό κανονισμό.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι το πάρκο των 2000 στρ. που διαφημίζουν, δεν θα είναι ακριβώς πάρκο.

Η εν λόγω ρύθμιση είναι ένα ακόμη στοιχείο, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα, που επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση.

Ακολουθούν αποσπάσματα του εν λόγω άρθρου:

""Σειρά ρυθμίσεων για την επένδυση στο Ελληνικό και άλλες πολεοδομικές τροπολογίες κατατέθηκαν χθες σε σχέδιο νόμου στη Βουλή. .......

........Οι ρυθμίσεις κατατέθηκαν χθες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης».

Οσον αφορά το Ελληνικό, επεκτείνεται η «ειδική» νομοθεσία, που τα τελευταία χρόνια εξαιρεί σταδιακά κομμάτια της υπό πολεοδόμηση περιοχής από τους πολεοδομικούς κανονισμούς, διαμορφώνοντας έναν «οικοδομικό κανονισμό Ελληνικού».

Οπως προβλέπεται στο συγκεκριμένο πακέτο ρυθμίσεων:

• Για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπονται παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους δόμησης και τον οικοδομικό κανονισμό. Ως αιτιολογία προβάλλεται ότι «οι περιορισμοί του κτιριοδομικού κανονισμού δεν ανταποκρίνονται σε εγκαταστάσεις τέτοιας κλίμακας».

• Στους χώρους αθλητικών συγκεντρώσεων ορίζεται ότι μπορούν να προστεθούν διάφορες χρήσεις, όπως αθλητικοί ξενώνες, χώροι εστίασης και αναψυχής, εκθεσιακοί χώροι, εμπορικά καταστήματα και άλλα.

Με τον συνδυασμό των δύο ανωτέρω ρυθμίσεων οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού μετατρέπονται σε μικρούς αυτοτελείς επιχειρηματικούς πόλους.

• Δημιουργείται μια νέα, ενιαία διαδικασία αδειοδότησης των εργασιών μικρής κλίμακας για τις προσωρινές κυκλοφοριακές συνδέσεις του Ελληνικού με το οδικό δίκτυο της περιοχής.

• Δίνεται η δυνατότητα οι εγκαταστάσεις που έχει οριστεί ότι θα κατεδαφιστούν, να μην κατεδαφιστούν από την «Ελληνικό Α.Ε.», αλλά από οποιονδήποτε άλλο αυτή έρθει σε συμφωνία (λ.χ. μελλοντικό αγοραστή ή developer).

• Δίνεται η δυνατότητα οι χώροι στάθμευσης στο Ελληνικό (πλην όσων εξυπηρετούν την κατοικία) να χρησιμοποιούνται ως σταθμοί αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης........""

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.