Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΑΡΙΣΑΝ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ στο ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ να το ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ;

 


Αυτές τις μέρες γίνεται μια έντονη προσπάθεια, με αφορμή ένα πολύ μικρό μέρος του πάρκου που ετοίμασε η Lamda Development, να ωραιοποιήσουν αυτό που πάει να γίνει στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Ελληνικού.

Μια αξιοποίηση αυτής της τεράστιας δημόσιας έκτασης, με τρόπο που θα έχει βαρύτητες συνέπειες όχι μόνο περιβαλλοντικές, αλλά επίσης οικονομικές και κοινωνικές, προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως θεάρεστο έργο, ενός εθνικού ευεργέτη.

Μας δείχνουν το τυρί και μας κρύβουν τη φάκα.

Ήδη ο επενδυτής έχει κόψει οικόπεδα στην παραλία και τα πουλάει.

Του τα έδωσε τσάμπα το Ελληνικό δημόσιο με 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και τα πουλάει προς 7 εκ. ευρώ το οικόπεδο.

Θα διαθέσει ένα απειροελάχιστο μέρος του πλιάτσικου, για να ετοιμάσει ένα μικρό πάρκο και να κάνει και κάποιες άλλες δωρεές, χορηγίες κλπ και για όλο αυτό μας καλούν να τον ευγνωμονούμε.

Όχι κυρίως αυτόν, αλλά τους τοπικούς και κεντρικούς άρχοντες που βάζουν πλάτη.

Χίλιες φορές απέναντί τους!

Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το....."πωλούνται οικόπεδα".

"""insider.gr 10.12.2021 δημοσιογράφος Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο έχει προωθήσει ο όμιλος Lamda Development αναφορικά με τη διάθεση των πολυτελών κατοικιών (βίλες) στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης στο Ελληνικό. Όπως προκύπτει και από τη σχετική παρουσίαση της εισηγμένης για τα οικονομικά μεγέθη 9μήνου 2021, η Lamda έχει αλλάξει το business model και αντί να κατασκευάζει και να πουλάει η ίδια τα ακίνητα, πλέον διαθέτει προς πώληση τα οικόπεδα μόνο, με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, την ανέγερση των βιλών. Κάτι που θα γίνεται με τα δικά τους αρχιτεκτονικά σχέδια, με δικά τους κεφάλαια, δηλαδή θα κατασκευάζουν κατοικίες σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα βάσει βέβαια των επιτρεπόμενων όρων και μελετών............

...............Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση η Lamda από τις διαδικασίες αυτές αναμένει έσοδα 188 εκατ. ευρώ από την πώληση των οικοπέδων που αντιστοιχούν σε έκταση για 27 βίλες, ήτοι κατά μέσο όρο περίπου 7 εκατ. ευρώ το οικόπεδο..............."""

"""Docoumento 14.12.21 δημοσιογράφος Μαριάννα Τόλια

...........Με τα έσοδα από τα οικόπεδα, έξι μήνες μετά την πληρωμή της πρώτης δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο για το Ελληνικό, η Lamda θα βγάλει τα δύο τρίτα περίπου των χρημάτων της πρώτης δόσης – και μάλιστα, άκοπα και αβασάνιστα, χωρίς να δεσμεύσει πρόσθετο δικό της χρήμα και να μπει σε κατασκευαστικές «περιπέτειες».

Κι επειδή το εύκολο χρήμα κάθε επιχειρηματίας το αγαπά – για τον Σπύρο Λάτση αυτό λέγεται μάλιστα ότι ισχύει περισσότερο από ότι για άλλους – εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η πώληση του παραλιακού μετώπου σε οικόπεδα θα αποδειχτεί μόνον η αρχή. Μια αρχή η οποία προαναγγέλλει ότι η Lamda, η οποία με βάση τη συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού, έχει την πλήρη κυριότητα του 30% των 6.200 στρεμμάτων του Ελληνικού, θα πουλήσει μεγάλο μέρος της γης αυτής σε οικόπεδα, πολύ απλά επειδή ο συγκεκριμένος τρόπος «αξιοποίησης» του Ελληνικού τη συμφέρει και αποδίδει εύκολο χρήμα.

Και μπορούμε από σήμερα να υποθέσουμε ότι για τα οικόπεδα αυτά θα υπάρξει υψηλή ζήτηση, όταν μέσα στους προσεχείς μήνες κατασκευαστές και εργολάβοι αρχίσουν να συνειδητοποιούν πόσο προνομιακούς όρους έχει πετύχει η Lamda για όλες τις οικοδομές και οικιστικές αναπτύξεις που θα γίνουν μέσα στη γη του Ελληνικού σε σχέση με όλης της υπόλοιπης χώρας, χάρη στο πλήθος των ειδικών ρυθμίσεων που έχει περάσει με κρυφές τροπολογίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το «χατίρι του επενδυτή»..........."""

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.