Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΙΡΗΝΗ και η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ με ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

 


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μόνο δεινά θα φέρει στο λαό της που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά, στο λαό της Ρωσίας, αλλά και γενικότερα σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο οι οικονομικές συνέπειες που ήδη ζούμε και θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, η αύξηση των εξοπλισμών, η ένταση του αυταρχισμού και της φίμωσης της διαφορετικής άποψης, οι συνεχείς απειλές για την ειρήνη, οι πολεμικές συγκρούσεις και επεμβάσεις, η αύξηση των εθνικισμών και της διαίρεσης των λαών.

Ο πόλεμος αυτός δεν εμφανίστηκε ξαφνικά τώρα. Έχει τις ρίζες του σε όσα προηγήθηκαν τουλάχιστον από το 2014, τα οποία ήταν επί της ουσίας ένας πόλεμος κατά του λαού της χώρας και ιδιαίτερα στα ανατολικά της, στην περιοχή του Ντονμπάς, με βαρύτατες συνέπειες και πολύ αίμα.

Είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών.

Η καταδίκη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε το ρόλο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Είναι ο κύριος εχθρός των λαών, ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση που ζούμε, που έχει προκαλέσει δεκάδες πολεμικές συρράξεις, έχει διαμελήσει χώρες, έχει τροφοδοτήσει εμφύλιες συγκρούσεις, έχει προκαλέσει στρατιές εκατομμυρίων προσφύγων, έχει επιβάλει/στηρίξει πραξικοπήματα, αυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα, έχει επιβάλει την πιο στυγνή εκμετάλλευση χωρών που ζουν στη φτώχεια, όπου τα παιδιά πεθαίνουν γιατί δεν έχουν ένα ποτήρι καθαρό νερό, ένα πιάτο φαΐ και μια ασπιρίνη, έχει επιβάλει πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης σε σειρά χωρών μεταξύ των οποίων και στη δική μας.

Ο κατάλογος των ευθυνών/εγκλημάτων του είναι ατελείωτος.

Και η υποκρισία τους απερίγραπτη, μας φτύνουν κατάμουτρα, όταν θέλουν να εμφανίζονται ως οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο του.

Αυτοί που μας βλέπουν σαν πιόνια, σαν αναλώσιμο υλικό και δεν διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε για να υπηρετήσουν το μοναδικό Θεό τους, το κέρδος.

Η ζωή μας δείχνει συνεχώς, συνεχώς και με οδυνηρό τρόπο, ότι η ασφάλεια και η ευημερία των λαών δεν εξασφαλίζεται με λυκοσυμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ή άλλες που προσπαθούν να συγκροτηθούν από καπιταλιστικές χώρες που αναδύονται ως ισχυρές δυνάμεις και διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο και ηγετική θέση, με το κυνήγι των εξοπλισμών, που πληρώνουν οι λαοί με τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ανάπτυξη ενός μαζικού, αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος με αιτήματα:

✅ Την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

✅ Τη δραστική μείωση των εξοπλισμών

✅ Τη διάλυση του ΝΑΤΟ

✅ Το άμεσο σταμάτημα των πολέμων και των επεμβάσεων.

✅ Το σεβασμό του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την πατρίδα του.

Η χώρα μας προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και όχι να είναι το "αγκιστρωμένο ψάρι" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πόση κοροϊδία είναι αλήθεια, να μας λέει η κυβέρνηση και άλλα κόμματα, ότι στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και στοιχιζόμενοι πλήρως από πίσω τους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε την στήριξή τους όταν την χρειαστούμε;

Τόσα χρόνια που κάνουμε ότι μας λένε, τι καλό είδαμε;

Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε;

Η σωστή στάση κατά τη γνώμη μας εκφράζεται από τα αιτήματα:

✅ Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια.

✅ Να μην χρησιμοποιηθούν οι αμερικανικές βάσεις στον πόλεμο αυτό, αντίθετα να κλείσουν, να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.

Οι πολιτικές δυνάμεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που αναπαράγουν την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ & της ΕΕ, που δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη σκέψη και τη στάση του, έχουν τεράστια ευθύνη για τα δεινά που θα μας βρούνε, γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.