Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 


Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της παράταξής μας με θέμα: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ σε νοικοκυριά/επαγγελματίες/δήμους, παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες της εποχής.

Ομιλητές ήταν οι:

Βατικιώτης Λεωνίδας, δημοσιογράφος, οικονομολόγος

Ζέρβας Ευθύμιος, χημικός μηχανικός, καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου

Καραβάκος Βασίλης, επικεφαλής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης, μέλος Συντονισμού Αιρετών.

Επικεντρώθηκαν στην ενεργειακή κρίση, τα αίτια και τις συνέπειες της σε συνολικό επίπεδο, τόσο στην κοινωνία, όσο και στους δήμους.

Εκτός της αναλυτικής παρουσίασης σχετικά με το κόστος της ενέργειας που πλήττει κάθε σπίτι και κάθε επαγγελματία, το οποίο έχει αυξηθεί τρομακτικά μέσα σε ένα χρόνο, υπήρξαν και συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανακούφιση των πληττόμενων ομάδων.

Όσον αφορά στο δήμο μας και την οικονομική επιβάρυνση που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας, αναφέρθηκε ο συντονιστής της συζήτησης Γιώργος Κοκκίνης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή μας.

Υπογράμμισε την αδιαφορία που δείχνει η δημοτική αρχή στο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά για το μέγεθος του προβλήματος και να συζητήσει για τις ενέργειες/διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν, παρά το γεγονός ότι η παράταξή μας δύο φορές έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα.

Είναι φανερό ότι εκτός των άλλων η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση.

Στο τέλος της συζήτησης υπήρξαν και παρεμβάσεις από επαγγελματίες της πόλης μας, όπου τοποθετήθηκαν σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Η παράταξη μας ευχαριστεί τους ομιλητές της εκδήλωσης, καθώς και τους συμπολίτες μας που ήρθαν και παρακολούθησαν αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Όπως πάντα, θα είμαστε στο πλευρό των πολλών, των ανθρώπων που χτυπιούνται από την ακρίβεια και απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, με αγώνες και αλληλεγγύη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.