Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 


Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα παράπονα συμπολιτών μας σχετικά με το πρόβλημα αυτό, που υπάρχει διάσπαρτο σε πολλά σημεία μικρών ή μεγάλων δρόμων και στις δύο κοινότητες, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις τα καταστραμμένα πεζοδρόμια λειτουργούν ως εμπόδια για την διέλευση των πεζών, ενώ για κάποιες ομάδες ανθρώπων είναι ακόμα και απροσπέλαστα.

Η πεζοπορία έχει επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και λόγω της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων.

Την άσχημη εικόνα συμπληρώνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια και διάφορα άλλα εμπόδια.

Η καταστροφή τους όμως δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, βάζοντας κάποιες φορές ακόμα και σε κίνδυνο τους πεζούς.

Η δημοτική αρχή κάνει συντήρηση των πεζοδρομίων σχεδόν αποκλειστικά με εργολαβίες, που η τελευταία έγινε το 2019.

Ταυτόχρονα δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ώστε να υπάρχουν σταθερά συνεργεία στο τμήμα συντήρησης του δήμου, που να έχουν το ανάλογο προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό και να δουλεύουν όλο το χρόνο για την επισκευή των πεζοδρομίων, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών.

Ότι υπήρχε στον τομέα αυτό τα προηγούμενα χρόνια, με μεγάλη προσπάθεια και από την παράταξή μας, έχει σε μεγάλο βαθμό υποβαθμιστεί από τη σημερινή διοίκηση του δήμου, η οποία βολεύεται/συμβιβάζεται με τις επιλογές των κυβερνήσεων που επιδιώκουν τη συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή οφείλει να προσπαθήσει να δώσει λύσεις, γιατί το πρόβλημα γίνεται όλο και χειρότερο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.