Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΚΟΠΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 



Αυτή τη φορά γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μέσα στα όρια της έκτασης που ξεπουλήθηκε στον Λάτση και εξυπηρετεί την ομώνυμη γειτονιά του δήμου μας.

Ο δρόμος που οδηγούσε σε αυτό, από την πάνω πλευρά, έχει ήδη κλειστεί και σκαφτεί. Όλα τα μεγάλα δέντρα που υπήρχαν κατά μήκος του έχουν κοπεί.

Επίσης από την κάτω πλευρά της εκκλησίας υπάρχει ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε αυτήν και ξεκινά δίπλα από την είσοδο του αμαξοστασίου του τραμ.

Κατά μήκος του έχουν κοπεί επίσης δεκάδες δέντρα, κυρίως ευκάλυπτοι.

Τα δέντρα αυτά είναι πολλών δεκαετιών και πολύ υψηλά, με μεγάλους κορμούς όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από ότι έχει απομείνει.



Δεν γνωρίζουμε τα "επιχειρήματα" της Lamda Development/Λάτση για αυτή τη νέα καταστροφή.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες είχαν κόψει δεκάδες δέντρα εκεί όπου τώρα ανεγείρεται το κτίριο για τα ΑΜΕΑ.

Το "επιχείρημα" τότε ήταν ότι η κοπή είναι αναγκαία και οτι θα φυτευθούν νέα δέντρα όταν αποπερατωθεί το κτίριο.

Πάντως αν κρίνουμε και από το πολυδιαφημισμένο Experience Park, όπου τα δέντρα που φυτεύθηκαν είναι ελάχιστα και μικρά, καταλαβαίνουμε ότι τα δέντρα -που αν και όταν - θα φυτευθούν για να αντικαταστήσουν αυτά που κόβονται - χωρίς να δίνονται πειστικές ή και καθόλου εξηγήσεις - θα χρειαστούν δεκαετίες για να καλύψουν στην πράξη την απομείωση του πρασίνου που γίνεται τώρα.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση της νέας κοπής δεκάδων μεγάλων δέντρων, η δημοτική αρχή γνωρίζει τι γίνεται και ποια είναι η θέση της; Δεν οφείλει κάποιες εξηγήσεις;



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.