Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ/ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ;

 



Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12/12/2022, η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση μια μελέτη σχετική με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχέδιου του δήμου (θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Ελληνικού και Αργυρούπολης).

Η μελέτη, που ήταν ογκώδης και το γραφείο που την εκπόνησε χρειάστηκε αρκετούς μήνες, μας δόθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας της συνεδρίασης, δηλαδή να τη διαβάσουμε, να τη συζητήσουμε και να τοποθετηθούμε μέσα σε λίγες ώρες.

Ο δήμαρχος είπε ότι συνεργάστηκε εξαιρετικά με τους μελετητές και ότι η μελέτη εκφράζει τις θέσεις/απόψεις της διοίκησής του.

Την μελέτη αυτή την χρηματοδότησε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κάτω Ελληνικού και επίσης φαίνεται να συνδέεται με πολύ μεγάλο επιχειρηματία ο οποίος έχει οικονομικά συμφέροντα στο Κάτω Ελληνικό και ευρύτερα.

Στην μελέτη αυτή δε, διατυπώνεται η πρόταση να αλλάξει το πολεοδομικό καθεστώς του Κάτω Ελληνικού.

Δηλαδή από αμιγής κατοικία που είναι σήμερα, να γίνει γενική κατοικία, που σημαίνει περισσότερες και μεγαλύτερης έντασης χρήσεις και να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης από 0,7 σε 0,8 έως 1,1 και με μεταφορά συντελεστή έως 1,5.

Η παράταξή μας ζήτησε να αποσυρθεί η εν λόγω μελέτη, διότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης να χρηματοδοτείται μια μελέτη που έχει να κάνει με τη διαμόρφωση και το μέλλον του δήμου μας, από οικονομικά συμφέροντα.

Ο μελετητής μας απάντησε ότι αυτός διατυπώνει τις απόψεις του με επιστημονικά κριτήρια και δεν επηρεάζεται από το ποιος πληρώνει τη δουλειά του.

Ο δε Γιάννης Κωνσταντάτος μας είπε ότι είμαστε λαϊκιστές και πρέπει να του πούμε ευχαριστώ για αυτό που έκανε, αντί να τον κριτικάρουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι απέναντι στις αντιδράσεις των κατοίκων του Κάτω Ελληνικού που παραβρίσκονταν στην συνεδρίαση, ο δήμαρχος επί της ουσίας απάντησε ως εξής:

- Είναι δυνατόν εσείς να θέλετε να μείνει ίδια η γειτονιά σας, τη στιγμή που με την επένδυση του Ελληνικού, γύρω - γύρω σας θα γίνει ο "κακός χαμός" (ψηλά κτίρια, γενική κατοικία, καζίνο κλπ);

- Είναι εγωιστικό να θέλετε εσείς να παραμείνετε προνομοιούχοι σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων συνοικιών του δήμου μας.

Τα όσα αναφέρουμε στην ανακοίνωσή μας αυτή είναι γεγονότα.

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.