Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ: Η ΕΠΙΤΟΜΗ του ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ, της ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ & της ΛΑΣΠΗΣ

 


Προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε ως έκτακτο θέμα συζήτησης, η αποδοχή της παραχώρησης και της μεταφοράς του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Αγίου Κοσμά στο δήμο μας σε οικόπεδό του.

Η παράταξή μας έκανε την εξής τοποθέτηση:

""" ️✅️ Ασφαλώς είναι θετικό για τον αθλητισμό στο δήμο μας η απόκτηση ενός ακόμη κλειστού γηπέδου μπάσκετ, που θα ανακουφίσει και τα αθλητικά σωματεία.

✅️ Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στη γενικότερη εικόνα, να μην μιλάμε και καταγγέλουμε ότι με ευθύνη του επενδυτή και του Ελληνικού δημοσίου διαλύεται το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά.

Και μάλιστα αυτό γίνεται κατά παράβαση της σύμβασης που έχει κυρωθεί με νόμο στη Βουλή και προβλέπει σαφώς ότι δεν καταργείται καμία αθλητική υποδομή στον Άγιο Κοσμά, αν προηγουμένως δεν έχει δημιουργηθεί ανάλογη, μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

✅️ Επίσης δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι για το γεγονός ότι όλα αυτά εξελίσσονται στα πλαίσια μιας επένδυσης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες οικονομικές και περιβαλλοντικές για την περιοχή μας και ευρύτερα.

✅ ️Αν κάθε φορά βλέπουμε μόνο το επιμέρους, την ικανοποίηση κάποιας ή κάποιων αναγκών μας, που γίνεται με την μορφή ανταλλάγματος για την αδιαφορία ή συναίνεσή μας σε μια γενικότερα αρνητική εξέλιξη, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πάμε ως κοινωνία από το κακό στο χειρότερο.

✅️ Ο επενδυτής κάνει πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό.

Του χαρίστηκε η έκταση με περίπου 100 ευρώ/τμ και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια καθόρισε τις τιμές εκκίνησης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων στην έκταση αυτή, από 3.250 έως 8.000 ευρώ/τμ, ο ίδιος δε ο επενδυτής δηλώνει ότι προπωλεί διαμερίσματα μέχρι και 25.000 ευρώ/τμ.

✅️ Από το πάρτι δισεκατομμυρίων που κάνει ο επενδυτής, δεν του κοστίζει τίποτα να δώσει κάποια ανταλλάγματα στους γύρω δήμους για να βάζουν πολιτικά πλάτη σε όλο αυτό.

✅️ Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ενώ στην αρχή έλεγε "... να γίνει όλος ο χώρος πάρκο... ούτε ένα εκατοστό του χώρου δεν θα επιτρέψουμε να τσιμεντοποιηθεί ...", στη συνέχεια έγινε "βασιλικότερος του Βασιλέως" υπέρ της επένδυσης, έβαλε πολιτικά πλάτη για το ξεπούλημα 6.200 στρ και τώρα εμφανίζεται ως ευεργέτης για τα ανταλλάγματα που του προσφέρονται. """

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό η παράταξή μας ψήφισε παρών στο συγκεκριμένο θέμα.

⛔️ Ο δήμαρχος παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στην τοποθέτησή μας, αντί να μας ασκήσει κριτική με επιχειρήματα, όπως είχε κάθε δικαίωμα, εξαπέλυσε επίθεση με ένα οχετό, στην κυριολεξία οχετό, λάσπης και ύβρεων.

⛔️ Με το γνωστό του ύφος, μας είπε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, ότι πρέπει να ντρεπόμαστε, γιατί είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι, γιατί καταστρέψαμε το δήμο, γιατί δεν βάλαμε ούτε ένα καρφί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του και τις παραδώσαμε όλες σάπιες, γιατί δεν πήραμε τίποτα από το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία.

⛔️ Μεγάλη κατάντια και πλήρης εξευτελισμός της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη όχι μόνο του κ. Κωνσταντάτου αλλά του σύνολου της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν ή ανέχονται αυτή την άθλια κατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.