Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


 

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξή μας κατ' αρχήν εξέφρασε την υποστήριξή της στο πρόγραμμα, το οποίο άλλωστε ως διοίκηση είχαμε λειτουργήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ταυτόχρονα κάναμε τις εξής παρατηρήσεις στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής:

1. Αντί να αναθέσει την διοργάνωσή του σε ιδιωτική εταιρεία, καλύτερο και ποιοτικότερο θα είναι να το κάνει με τις υπηρεσίες του δήμου, προσλαμβάνοντας προσωπικό επαρκές σε αριθμό και ειδικότητες, με σύμβαση ορισμένου χρόνου με βάση την διάρκεια του προγράμματος.

2. Να επεκταθεί η χρονική διάρκεια του από 4 βδομάδες που σχεδιάζει η δημοτική αρχή (19/6 έως 14/7), σε 6 βδομάδες (19/6 έως 28/7), δηλαδή να καλύπτει και ολόκληρο τον Ιούλιο.

3. Να αυξηθεί ο προβλεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων παιδιών αρκετά πλέον των 800 που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Σημειώνουμε ότι στα δημοτικά σχολεία του δήμου μας, στα οποία απευθύνεται και καλύπτει ηλικιακά το πρόγραμμα, φοιτούν περίπου 2500 παιδιά.

Οι προτάσεις μας ήταν/είναι απολύτως ρεαλιστικές, που άλλωστε εφαρμόζονταν όταν η παράταξή μας είχε τη διοίκηση του δήμου.

Παρ' όλα αυτά η δημοτική αρχή τις αρνήθηκε.

Ο δε κ. Καλιντέρης (αντιδήμαρχος) έφτασε στο σημείο να πει, ότι αυτοί θέλουν να κάνουν ποιοτικό πρόγραμμα και όχι πάρκιγκ παιδιών όπως γινόταν πριν.

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία που έχουν, χωρίς καμία ηθική αναστολή, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουν λαθεμένες επιλογές τους και να προσβάλλουν την παράταξή μας.

Πάντως είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο από αυτό που προγραμματίζει η δημοτική αρχή και για αυτό πρέπει να παρέμβουν και οι γονείς που τους αφορά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.