Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ FASTTRACK ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΒΟΣΠΟΡΟΥ & ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 


Δευτέρα 15/5 8:30 μμ πέρασαν το θέμα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ελληνικού, Τρίτη 16/5 στις 10:45 πμ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια την ίδια μέρα στις 12 μμ από το Δημοτικό Συμβούλιο "δια περιφοράς".

Χωρίς να ενημερώσουν καν τους κατοίκους, όπως επιβάλλεται από το νόμο μιας και η απόφαση είναι κανονιστικού χαρακτήρα.

Τι αποφάσισαν;

Να μειώσουν το οδόστρωμα της οδού Βοσπόρου σχεδόν σε όλο το τμήμα της από Δραγατσανίου μέχρι την συμβολή της με τον παράδρομο της Βουλιαγμένης στα 3,5 μέτρα, να καταργήσουν την τριγωνική νησίδα στη συμβολή της Βοσπόρου με τον παράδρομο της Βουλιαγμένης, να διαμορφώσουν 6 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων επί της Βοσπόρου στο ύψος του κτιρίου των ΑΜΕΑ.

Στην απόφαση που υιοθέτησαν αναφέρεται επίσης η επέκταση του πεζοδρόμιου της Δραγατσανίου μπροστά από το κτίριο των ΑΜΕΑ και η μείωση του οδοστρώματος στο τμήμα αυτό στα 5,90 έως 6,01 μέτρα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (υπενθυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε καμία συζήτηση γιατί η συνεδρίαση ήταν "δια περιφοράς"), ο εκπρόσωπος της παράταξής μας Γιώργος Κοκκίνης έθεσε το εξής εύλογο ερώτημα:

Γιατί δεν προβλέφθηκε χώρος στάθμευσης των λεωφορείων μέσα στο οικόπεδο του κτιρίου των ΑΜΕΑ κάτι που προφανώς θα εξυπηρετούσε καλύτερα και τα ίδια;

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία σαφή απάντηση και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκαν ότι ίσως δεν έγινε σωστός σχεδιασμός.

Να ήταν μόνο για αυτό το ζήτημα που δεν έγινε σωστός σχεδιασμός, θα προσθέταμε εμείς;

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή έχει μια στάση απέναντι στους κατοίκους της γειτονιάς αυτής που είναι ένα μείγμα περιφρόνησης ή/και συκοφαντίας.

Όλο και περισσότεροι/ες όμως, πολλοί/ες ψηφοφόροι της Ενωμένης Πόλης, το αντιλαμβάνονται.

Η αλαζονεία της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι δεν την αφήνει να δει την πραγματικότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.