Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Σε ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση μέσω των αντιδημαρχων της, αναγκάστηκε υπό την πίεση των εκπαιδευτικών φορέων και ολων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να παραδεχτεί ότι προβλέπονται να τοποθετηθούν και οπτικές κάμερες σε σχολεία εκτος των θερμικών.

3 μήνες μας έβγαζαν όλους ψεύτες πως δήθεν οι κάμερες είναι μόνο θερμικές, παραπλανώντας μερίδα του κόσμου, ενώ η ίδια η δική τους τεχνική μελέτη περιγράφει ξεκάθαρα την ύπαρξη οπτικών καμερών.

Στο χθεσινό αλαλούμ που δημιουργήθηκε ακούστηκαν όλες οι δικαιολογίες απ' τη μεριά τους, από την προστασία των πάρκων, έως την αποτροπή βανδαλισμών, κλοπών και διαφόρων άλλων κακόβουλων πράξεων.

Έφτασαν δε στο σημείο να ζητήσουν απ τους εκπαιδευτικούς, αν το επιθυμούν, να αλλάξουν και την θέση των καμερών, οι οποίες μέχρι χθες υποτίθεται ότι δεν υπήρχαν.

Με μια τέτοια δημοτική αρχή, που λέει κατάφωρα ψέμματα προς γονείς, δασκάλους και πολίτες, ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να τους εμπιστευτεί την διαχείριση καταγεγραμμένου οπτικού υλικου (βίντεο), μαθητών, νέων και λοιπού ανυποψίαστου πληθυσμού, με πρόσχημα την προστασία από πυρκαγιά των πάρκων της πόλης.

Αποτελούν την επιτομή της αναξιοπιστίας και οι πολιτικές που εφαρμόζουν είναι άκρως επικίνδυνες.

Οι κάμερες στα σχολεία και στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να τοποθετηθούν. Ο έλεγχος, η καταστολή, ο περιορισμός της ελευθερίας των πολιτών φέρουν σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.

Μαζί με τους συλλόγους γονέων και των εκπαιδευτικών να παλέψουμε ώστε να ακυρωθούν τα απαράδεκτα σχέδια τους.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.