Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ/ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

 


Η στάση του δημάρχου και της ΕΝΩΜΈΝΗΣ ΠΟΛΗΣ απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής για την τοποθέτηση καμερών σε δύο σχολεία το 2ο Δημοτικό και το ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, είναι επιεικώς απαράδεκτη, για τους εξής λόγους.

1. Επιμένουν να υβρίζουν τους εκπαιδευτικούς ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν, ότι είναι αμόρφωτοι και ότι ψεύδονται, διότι δήθεν η δημοτική αρχή θέλει να βάλει μόνο θερμικές κάμερες για την προστασία του βουνού και όχι οπτικές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ:9Κ87ΩΡ7-42Δ), όπου εγκρίνεται η μελέτη που περιγράφει την προμήθεια που θέλει να κάνει ο δήμος, αναφέρεται με σαφήνεια η προμήθεια και οπτικών καμερών, καθώς και ότι τέτοιες θα τοποθετηθούν στο 2ο Δημοτικό και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.

Επισυνάπτουμε με την μορφή φωτογραφιών, τα σχετικά αποσπάσματα.

2. Αναφέρονται σε "..μερίδα.. συνδικαλισταράδων.. της πλάκας" που δεν εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσωπούσαν τους συλλόγους τους, δηλαδή τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θουκυδίδης και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νότιας Αθήνας, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων είχαν πάρει σχετικές αποφάσεις μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες λειτουργούν.

3. Κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς ότι ασχολούνται με τις κάμερες και αδιαφορούν προκλητικά για την προστασία των μαθητών, για τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού και βίας που συνεχώς πληθαίνουν.

Παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν πως το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών μέσα από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του, αναδεικνύει τα ζητήματα αυτά σε πολύ υψηλή προτεραιότητα, καθώς επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί μέσα στην καθημερινή τους δουλειά εκ των πραγμάτων ασχολούνται και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους ζητήματα.

Η ένταση των φαινομένων βίας μέσα και γύρω από τα σχολεία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και είναι τουλάχιστον άδικο να φορτώνεται στην "αδιαφορία" των εκπαιδευτικών.

Πριν να εκτοξεύει τέτοιες βαρύτατες κατηγορίες η δημοτική αρχή θα ήταν χρήσιμο να κάνει την αυτοκριτική της, για το πώς η ίδια αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα.

Δυστυχώς ο δήμαρχος συμπεριφέρεται ως ο σερίφης της πόλης και ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών πολιτικών, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά συνολικότερα.

Επισυνάπτουμε με τη μορφή φωτογραφιών, την απάντηση των συλλόγων των εκπαιδευτικών στην αήθη επίθεση του δημάρχου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.