Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

 


Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε με αφορμή τον αποχαιρετισμό εκπαιδευτικού που αλλάζει σχολείο να εκτυλίσσεται σε επεισόδια μια διαφημιστική καμπάνια με αρχικό κοινό τα παιδιά, στη συνέχεια τους γονείς τους και πρόσφατα τους γονείς παρελθόντων ετών που περιλαμβάνει κατά περίπτωση, εκτός από ενημέρωση κι ευχές, είτε αυτοαναφορικά επαγγελματικά εγκώμια με τη μορφή επισυναπτόμενου αρχείου σε ηλεκτρονικά μηνύματα, είτε παραταξιακές αναφορές σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές προφορικά ή γραπτώς.

Καταρχάς διευκρινίζουμε πως μια τέτοια στάση- ανεξαρτήτου προέλευσης και χώρου- μας βρίσκει απέναντι, όχι επειδή θεωρούμε ότι οι έφηβες-οι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά και να εμπλέκονται ενεργά, το ακριβώς αντίθετο, αλλά επειδή εδώ φαίνεται πως συνέβη αιφνιδιαστικά, μονομερώς κι από θέση εξουσίας, με άλλα λόγια καταχρηστικά και σε μία τελείως ακατάλληλη στιγμή: την ώρα που τα παιδιά έσκυβαν στην κόλλα τους να γράψουν για τις προαγωγικές τους εξετάσεις κι επομένως εκτός πλαισίου.

Είτε πρόκειται για ατόπημα είτε όχι, σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν προβλέπεται να εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους για προσωπική και παραταξιακή/κομματική προβολή τόσο απέναντι σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, καθώς και να καταχρώνται της πρόσβασής τους στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Αν ο συγκεκριμένος παραταξιακός χώρος, η Ενωμένη Πόλη, έχει αλλάξει άποψη κι από απολιτίκ που δήλωνε επιζητά πλέον την πολιτική ζύμωση και εξοικείωση με τις δημοκρατικές διεργασίες, ας συναινέσει για αρχή στο άνοιγμα των σχολείων σε απογευματινές παραταξιακές εκδηλώσεις, (όπως δηλαδή συνέβαινε όχι και τόσο παλιά) όπου θα χαρούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το έργο των εκπαιδευτικών, των Σχολικών Επιτροπών, της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων. Θυμίζουμε ότι με δική της απόφαση αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει πια.

Εμείς γνωρίζουμε ότι πίσω από κάθε «απολιτίκ» θέση, όπως αυτή που σφράγισε τα σχολεία και τα απέκλεισε από τη δημόσια πολιτική συζήτηση, κρύβεται μια χειριστική τακτική που αποσκοπεί σε μονοπωλιακό- επιθετικό παραταξιακό/κομματικό μάρκετινγκ, αλλά ας μην μας επιβεβαιώνουν τόσο απροκάλυπτα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.