Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα

 


Με ένα απαράδεκτο ψήφισμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος.

Ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή Αμερικής - Ισραήλ και κυβέρνησης, στην ουσία εξίσωσε τα εγκλήματα πολέμου του Σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ με εκείνα της Χαμάς, ξεπλένοντας έτσι το απαρτχάιντ, τα 75 χρόνια κατοχής και τα αποτρόπαια εγκλήματα των Ισραηλινών -με τελευταίο εκείνο της σφαγής αμάχων στο νοσοκομείο της Γάζας.

Στο ψήφισμα της η Ενωμένη Πόλη αναφέρει ότι δεν υπάρχει καλός πόλεμος... Καλός πόλεμος σίγουρα δεν υπάρχει αλλά δίκαιος και άδικος πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, όσο υπάρχουν κατακτητές και θύματα.

Όποιος/α σήμερα δεν καταδικάζει το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ και δεν ζητά άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους, με βάση τα σύνορα του 1967, στηρίζει εκ του πονηρού την καταπίεση που ασκεί το Ισραήλ και τις δολοφονίες αμάχων που διαπράττει.

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός απέδειξε χθες, μέσα από τη μαζική του προσέλευση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ότι ήταν, είναι και θα είναι με τους κολασμένους αυτής της γης, δηλαδή με τον λαό της Παλαιστίνης!

Η παράταξή μας έστειλε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και καταδικάζει την επιθετική βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους που διαπράττει για μια ακόμη φορά εγκλήματα πολέμου.

Η πολύχρονη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τα χιλιάδες θύματα αμάχων που έχει αυτό προκαλέσει, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για τυφλά χτυπήματα εναντίων αθώων από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια εθνοκάθαρσης του λαού της Παλαιστίνης από τα ισραηλινά στρατεύματα και τις πλάτες της Δύσης.

Να δοθεί άμεσα όλη η αναγκαία βοήθεια για να διαμορφωθούν το συντομότερο δυνατόν συνθήκες αξιοπρεπούς ζωής των παλαιστίνιων στον τόπο τους.

Να επιστρέψουν τα σύνορα στο 1967 με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα αυτό. Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής για την αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται την ζωή του και την λευτεριά του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.