Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μισές Αλήθειες, Ολόκληρα Ψέμματα

Είναι θλιβερό να διαβάζεις μια εφημερίδα, που σε πολύ δύσκολα χρόνια έκανε «σχολή» με ανθρώπους του ύψους του Καραγιώργη ή του Βιδάλη, και να βλέπεις στις σελίδες της τη θέση του ρεπορτάζ να παίρνει η διαστρεβλωμένη παρουσίαση της είδησης.
Ο Ριζοσπάστης στις 26/1/2011 στην 1η σελίδα λέει «Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Υπέρ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς» και παρουσιάζει αντίστοιχο ρεπορτάζ στη σελίδα 27.
Ποια είναι η αλήθεια;
Η διοίκηση Κορτζίδη το 2007, όταν ανέλαβε το δήμο Ελληνικού, κατήργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Ήταν ένα από τα μέτρα που πήρε για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών. Υπήρξαν κι άλλα, όπως τα δωρεάν καλοκαιρινά προγράμματα για εκατοντάδες παιδιά, τα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη κ.λπ. Παρ’ όλες τις δωρεάν παροχές, με μια συνετή διαχείριση, ο δήμος Ελληνικού έκλεισε το 2010 με θετικά υπόλοιπα στα ταμεία του και με πληρωμένους τους προμηθευτές.
Είναι γνωστό ότι η δημοτική του αρχή αντιστάθηκε στον Καλλικράτη με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθώντας να δείξει τις εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες του σχεδίου. Ο δήμος Ελληνικού, όμως, ενώθηκε με το δήμο Αργυρούπολης. Και η δημοτική αρχή του νέου δήμου «κληρονόμησε» μια πρωτόγνωρη κατάσταση με πολλά εκατομμύρια οφειλών, και αξιώσεις προμηθευτών που περιμένουν χρόνια να πληρωθούν για έργα τους στο δήμο Αργυρούπολης.
Ήδη γίνεται η σχετική οικονομική καταγραφή και ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί σ’ ένα περίπου μήνα. Είναι λογικό και το θέμα των τροφείων να ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης.
Η μισή αλήθεια είναι ότι δεν καταργήθηκαν τα τροφεία αμέσως με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου.
Το ψέμα είναι στον τίτλο της εφημερίδας « Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι υπέρ των τροφείων».
Τι σκοπούς αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η διαστρέβλωση;
ΥΓ. Οκτώ χρόνια στη δημοτική αρχή της Νίκαιας η Διοίκηση Μπενετάτου δεν μπόρεσε να καταργήσει τα τροφεία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν υπέρ των τροφείων; Δεν νομίζω. Ας το ξανασκεφτούν οι συντάκτες του «Ρ».
Άκης Μπαδογιάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.