Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ S.O.S !!

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;



     Με συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 11 Φλεβάρη οι εκπρόσωποι της Τρόικας, μας πληροφόρησαν πως η Κυβέρνηση πρέπει να ξε-πουλήσει τη δημόσια περιουσία σε τρία χρόνια και να μαζέψει 50 δις. Πρώτο – πρώτο στη λίστα το πρώην αεροδρόμιο.

     Ένας χώρος που υπερασπιστήκαμε από διαδοχικά σχέδια κυβερνήσεων, προβάλλοντας τη σημασία του για τη ζωή των κατοίκων του λεκανοπέδιου κινδυνεύει. Μαζί του κινδυνεύει ο αέρας, το κλίμα η ανύπαρκτη σήμερα, αλλά εφικτή & αναγκαία αναψυχή μας.

    Μας έλεγαν πως αναγνωρίζουν τη σημασία του Πάρκου που ζητούσαμε αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα. Σήμερα που αποδείχτηκε με τη μελέτη του Πολυτεχνείου ότι είναι αναγκαία, φτηνή & εφικτή τόσο η δημιουργία όσο και η συντήρησή του, μας λένε πως και ο αέρας που αναπνέουμε πρέπει να πουληθεί κοψοχρονιά για να πληρωθεί ένα χρέος που δε δημιούργησε ο λαός μας. Ένα χρέος που περιλαμβάνει μίζες, υποβρύχια που γέρνουν, υποδομές που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Ένα χρέος που ο έλεγχός της δημιουργίας του πρέπει να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης.

     Όταν οι σημερινοί υπουργοί δήλωναν πως θα υπερασπιστούν το χώρο μάλλον εννοούσαν για να τον ξεπουλήσουν αυτοί και όχι οι άλλοι.

     Το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης, εμείς δηλαδή. Θα καθόμαστε αποχαυνωμένοι να ακούμε τα κάθε λογής παπαγαλάκια να μας λένε πως οι κυβερνώντες ξεπουλάνε για να σώσουν δήθεν τις συντάξεις που οι ίδιοι κουτσούρεψαν, τους μισθούς που περιέκοψαν, τα νοσοκομεία που διαλύουν, τα σχολεία που «συγχωνεύουν».

     Ή θα πούμε ως εδώ. Η ζωή μας δεν είναι για ξεπούλημα. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Και δεν θα γίνει στο όνομά του μια έρημος ο τόπος μας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.