Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΡΓΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Χαιρετισμός Δημάρχου
Συνδημότες, συνδημότισες,
Σας καλωσορίζω στις θερινές προβολές του Δήμου μας. Στον όμορφο χώρο της πρώην 129 ΠΥ, που όλοι μαζί αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να εντάξουμε στο δημοτικό χάρτη, ας απολαύσουμε και αυτό το καλοκαίρι μια ανάπαυλα ψυχαγωγίας ανάμεσα στους ευκάλυπτους.
Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να στηρίξει κάθε προσπάθεια που φέρνει τον πολιτισμό κοντά στον δημότη, ιδιαίτερα σε μια εποχή σαν τη σημερινή, όπου όλοι δοκιμαζόμαστε καθημερινά από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Σ' αυτό το πνεύμα επιλέξαμε οι προβολές να έχουν ελεύθερη είσοδο -χωρίς δηλαδή καταβολή αντιτίμου- άλλωστε ο κινηματογράφος πάντοτε ήταν μια κατεξοχήν “λαϊκή” τέχνη, άμεση και δημοφιλής.
Πιστεύουμε ότι η Κινηματογραφική μας Λέσχη, που ξεκίνησε με όρεξη, ζωντάνια και δυναμισμό, θα αντέξει στο χρόνο και θα αποκτήσει συνέχεια το έργο της, κατακτώντας καινούριους θεατές μεταξύ αυτών που αγαπούν τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια και να συνδράμουμε στη διαρκή της βελτίωση.


Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά…

Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζουμε στις εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η λέσχη φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ενεργό πολιτιστικό ρόλο στην πόλη μας, στηριζόμενη σε δύο τοπικές παραδόσεις: α) την κληρονομιά της Κινηματογραφικής Λέσχης Αργυρούπολης, που ενέγραψε μια διακριτή δημιουργική παρουσία για σειρά ετών, με αναγνωρισμένη συνεισφορά στον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής, β) στο εγχείρημα της Επιτροπής Κινηματογράφου Ελληνικού, που κατάφερε να δημιουργήσει και να λειτουργήσει τον θερινό κινηματογράφο στο Πάρκο Αεροπορίας (πρώην 129 ΠΥ), προσφέροντας έναν όμορφο χώρο στους πολίτες και δίνοντας έμπρακτα ένα δείγμα πολιτιστικής αξιοποίησης για τις περιοχές που διεκδικούνται από το νέο μας δήμο.

Πιστεύουμε ότι οι προβολές της Λέσχης θα αποτελέσουν μια ευχάριστη εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου πολλών συνδημοτών μας, ιδιαίτερα των φίλων του κινηματογράφου. Δόθηκε προσοχή στην επιλογή των ταινιών του προγράμματος ώστε να υπάρχει ποικιλία ταινιών και ειδών, με φροντίδα ωστόσο και για τα αισθητικά κριτήρια. Οι ταινίες προέρχονται από ένα ευρύ καλλιτεχνικό, χρονολογικό και γεωγραφικό φάσμα. Θα προβληθούν ταινίες κλασικές και ταινίες καινοτόμες, παλιές χολιγουντιανές και σύγχρονες ευρωπαϊκές, κωμωδίες αλλά και ταινίες προβληματισμού, ακόμη και παιδικές, έργα που αποδεικνύουν ότι ο κινηματογράφος είναι μια διεθνής γλώσσα που απευθύνεται σε όλους. Το  πρόγραμμα θα διανθίζεται από έκτακτες προβολές ολιγόλεπτων ταινιών παλαιότερων επικαίρων και μικρών ντοκιμαντέρ, που αποσκοπούν σε μια  γνωριμία του κοινού με αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα είδη.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα, με άξονα τον κινηματογράφο, η οποία θα ψυχαγωγείται, θα προβληματίζεται και θα συζητά, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο της. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι, ώστε να συγκροτήσουμε από κοινού έναν ζωντανό και χρήσιμο θεσμό. Άλλωστε, οι προβολές της λέσχης θα συνεχιστούν και τον χειμώνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Αργυρούπολης (Κύπρου 97).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το αρμόδιο προσωπικό του δήμου για την πολύτιμη βοήθεια και την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου που ενέκρινε την όλη προσπάθεια. Κυρίως όμως τη δημοτική αρχή, που εξαρχής και υποστήριξε την ιδέα και, ενάντια στο πνεύμα των καιρών με την εμπορευματοποίηση των πάντων, προέκρινε τη μη καταβολή αντιτίμου για τις προβολές. Δείγμα μιας ευαισθησίας προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται οικονομικά στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, αλλά και μιας αντίληψης για μια γνήσια λαϊκή και δημοκρατική αντιμετώπιση της τέχνης και του πολιτισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.