Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικοινωνία της πολιτικής η πολιτική της επικοινωνίας

Η περίπτωση δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας από την Αργυρούπολη είναι χαρακτηριστική της λογικής πολιτικών παραγόντων που θεωρούν ότι η επικοινωνία είναι το παν στην πολιτική. Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά της ταχτικής τους επισημαίνοντας ότι φαίνεται να αγνοούν το γεγονός ότι όποιος επιδίδεται στο κυνήγι των εντυπώσεων στο τέλος αποκαλύπτει την πολιτική του ανεπάρκεια καθώς όλα τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες και το μέγα θαύμα τέσσερις.

Σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο θα χρησιμοποιήσουν την ένταση σε ζητήματα που συνήθως δεν αφορούν το συζητούμενο θέμα προσπαθώντας να εμφανιστούν ως θιγόμενοι. Συνήθως θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν κάποιον σύμβουλο της πλειοψηφίας ώστε αν αυτός «τσιμπήσει» να μεγαλώσει η ένταση. Θεωρούν ότι έτσι θα κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους και θα αποφύγουν την τοποθέτηση επί της ουσίας. Πρωτοπόροι στο κυνήγι της έντασης οι κκ Κωνσταντάτος και Τσαρπαλής ενώ εσχάτως συμπρωταγωνιστεί ο κος Πασβαντίδης.
.
Ανακαλύπτουν και σηκώνουν ανύπαρκτα ζητήματα που όμως θεωρούν «πιασάρικα» όπως το ζήτημα της εικόνας στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί η εικόνα να βρίσκεται στη θέση της αλλά αυτό το θεωρούν δευτερεύον, «πες - πες κάτι θα μείνει». Τους λείπει η πολιτική; Σηκώνουν Πασχαλιάτικα το θέμα της εικόνας. Βεβαίως έχει κοντά ποδάρια αυτή η λογική αλλά τόσο τους κόβει.

Προσπαθούν να χρεώνουν κάθε υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή. πχ ανακαλύπτουν δάκτυλο Κορτζίδη στη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών που αποδοκίμασαν τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο έξω από το ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης.

Με ευκολία καταπίνουν την κάμηλο Πχ στα οικονομικά του Δήμου. Δεν έλεγαν λέξη για χιλιάδες ευρώ που ξοδεύονταν κάθε μήνα σε αμοιβές αιρετών στα  Νομικά πρόσωπα της Αργυρούπολης. Προσπαθούν όμως να διυλίσουν τον κώνωπα ξεσηκώνοντας φασαρία για τα 80 ευρώ στα κινητά τηλέφωνα των αντιδημάρχων.

Παίζουν χωρίς ευθύνη με σοβαρά θέματα χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στην τοπική κοινωνία. Σηκώνουν πχ θόρυβο για την δήθεν μεταφορά πλήθους μεταναστών στο Ελληνικό παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού. Σ’ ένα Δήμο οπου πάνω από 1000 οικογένειες μεταναστών ζουν ήρεμα και ειρηνικά αυτοί παίζουν με το φόβο & το ρατσισμό.


>>Είναι βέβαιο ότι η απουσία πολιτικού έρματος καταδικάζει σε αποτυχία την ταχτική που περιγράψαμε. Απέναντι όμως σ’ αυτήν την ταχτική χρειάζεται σοβαρότητα και υπομονή. Η ζωή απαντά συχνά με τον καλύτερο τρόπο. Θυμίζουμε την επικοινωνιακή πίεση από το σύστημα των ΜΜΕ, σε βάρος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού για τον Καλλικράτη. Κατέληξε σε μια μεγάλη νίκη της στις δημοτικές εκλογές. Δεν χρειάζεται να απαντάει κανείς πάντα στα ψεύδη που εξαπολύονται. Οι απαντήσεις που μένουν είναι αυτές που δίδονται στην πράξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.