Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαϊκές συνελεύσεις παντού


Συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιά και σε δημόσιους χώρους, που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δράσεις που σχεδιάζονται.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου το 1ο Λύκειο Ελληνικού, φιλοξένησε την τελευταία λαϊκή συνέλευση που διοργανώθηκε πριν τις γιορτές.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης σημείωσε πως είναι σκόπιμο να γίνονται τακτικές συνελεύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα το οποίο εφαρμόζεται με συνέπεια σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.
Ο Χρήστος Κορτζίδης αρχικά αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Στην ιεράρχηση, σοβαρότερο όλων, κρίνεται η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας αλλά και των περισσότερων Δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από το κράτος.
Ένα ακόμα από τα προβλήματα που ανέδειξε ο Δήμαρχος, είναι η μεγάλη αύξηση των συνδημοτών μας που ζητούν βοήθεια από το Δήμο. Αυτό φανερώνει ξεκάθαρα την ανέχεια που οδηγείται ο λαός μας, από τις πολιτικές του μνημονίου.
Ο Χρήστος Κορτζίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι βλέπουν το μισθό τους να περικόπτεται μήνα με το μήνα ενώ πολλοί αναγκάζονται να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και πρόωρα προκειμένου να περισώσουν δικαιώματά τους. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, να γίνονται λιγότερο αποδοτικοί στη δουλειά τους. Τέλος ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στο θέμα του πρ. αεροδρομίου στο Ελληνικό που τις τελευταίες μέρες ξαναβγήκε στο προσκήνιο μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που κατέθεσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και στην ουσία πρόκειται για την έναρξη της διαδικασίας ξεπουλήματός του: «Για εμάς είναι ζήτημα τιμής να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα του» σημείωσε με νόημα.
«Ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος και να παλεύει» σημείωσε ο Χρήστος Κορτζίδης τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία των συνελεύσεων, που οδηγούν σε μια μορφή οργάνωσης του κόσμου. «Η συλλογική αντίδραση, είναι οργάνωση» υποστήριξε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στις δράσεις που αναπτύχθηκαν ενάντια στα χαράτσια που επιβλήθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Θα βάλουμε πλάτη προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι συνδημότη μας» συμπλήρωσε.
Μια άλλη μορφή οργάνωσης είναι οι δράσεις αλληλεγγύης. Στο τομέα αυτό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πρωτοστατεί. Το δίκτυο που δημιουργεί μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με το κοινωνικό ιατρείο να τίθεται ήδη σε λειτουργία. Το δίκτυο εθελοντών γιατρών να συνεχίζει την προσφορά του, η τράπεζα τροφίμων να συγκεντρώνει όλο και περισσότερα τρόφιμα, το κοινωνικό φαρμακείο να είναι στα σκαριά και τα μαθήματα αλληλεγγύης να φιλοξενούν παιδιά Λυκείου και Γυμνασίου.
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ενός δημοτικού ανταλλακτικού παζαριού. «Κανείς δε πρέπει να μείνει μόνος στην κρίση» τόνισε ο Χρήστος Κορτζίδης δίνοντας το μήνυμα και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει με όποιο τρόπο μπορεί στις δράσεις που αναπτύσσονται.
Επόμενες λαϊκές συνελεύσεις προγραμματίζονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι γειτονιές που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες συνελεύσεις αφορούν δημότες που κατοικούν κοντά στο βουνό και αυτούς που κατοικούν κοντά στην Μ. Γερουλάνου.     

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.