Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο ΔΣ στον Οργανισμό Αθήνας με προσανατολισμό στην οικοδόμηση του Ελληνικού


Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 από τον Νίκο Σηφουνάκη, Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ τα ονόματα των νέων μελών του ΔΣ του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ). Ανάμεσα τους είναι ο Σπύρος Πολλάλης, πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε. και πρωτεργάτης των σχεδίων για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, και η Βιβύ Μπάτσου, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της οικιστικής ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου.
Ο διορισμός των νέων μελών στο ΔΣ του ΟΡΣΑ αποβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών ρύθμισης του χώρου σε μία κατεύθυνση πιστή στις πιο ακραίες μορφές του νεοφιλελεύθερου δόγματος. Στην πράξη, το νέο ΔΣ του ΟΡΣΑ καλείται να εκτελέσει συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις και ιδιαίτερα να διευκολύνει την ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αττική, με την έκταση του Ελληνικού να αποτελεί αναμφίβολα πρώτη και βασική προτεραιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημαντικότερος λόγος παραίτησης των μελών του προηγούμενου ΔΣ του ΟΡΣΑ ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε για την ενσωμάτωση στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας ειδικών ρυθμίσεων για την ανάπτυξη του Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας της Αργυρούπολης.


Σχετικά:
Δελτίο Τύπου ΥΠΕΚΑ, 4/4/2012
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5b524%5d=1763&language=el-GR

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.