Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για την διαφύλαξη του αθλητικού κέντρου Αγ. Κοσμά (Βίντεο)


Το ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία στο λαϊκό μαζικό αθλητισμό και πιο πρόσφατα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο χώρο φιλοξενούνται 15 αθλητικές ομοσπονδίες και αθλούνται σε εβδομαδιαία βάση περισσότεροι από 2.000 αθλητές. Επίσης αποτελεί προορισμό για σχολικές εκδρομές, υποδεχόμενος περίπου 15.000 μαθητές ετησίως.

Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του χώρου του Ελληνικού από χρήσεις και δραστηριότητες, η κυβέρνηση έστειλε τις τελευταίες μέρες μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. τελεσίγραφο στη διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά για απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στο χώρο του αθλητικού κέντρου αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Ως απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας εντός του συγκροτήματος του αθλητικού κέντρου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά και συμμετοχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, των εργαζομένων του ΕΛΚΕΘΕ, των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας, του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής», του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, ενημέρωση και συζήτηση με τους αθλητές και τους επισκέπτες για τις εξελίξεις, συλλογή υπογραφών κατά της εκποίησης της έκτασης και ανταλλαγή σκέψεων για δράσεις αντίστασης απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για το Ελληνικό. Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος τάσσεται κατά της κατάργησης του ΕΑΚΝ και της εκποίησης του Ελληνικού και είναι έτοιμος να προασπιστεί το χώρο απέναντι σε οποιοδήποτε σχέδιο επενδυτικής πρωτοβουλίας.
 BINTEO

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.