Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποδηλατικός γύρος με πολλά μηνύματα (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργυρούπολης υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13/5/2012 τον 2ο Ποδηλατικό ΓύροΕλληνικού -Αργυρούπολης. Περισσότεροι από 1.200 ποδηλατιστές – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο– έδωσαν όχι μόνο το μήνυμα εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη μας αλλά και ένα ισχυρό όχι ενάντια στο ξεπούλημα και στην τσιμεντοποίηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
Η πλατεία Βάρναλη γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας, μιας και είχε οριστεί ως αφετηρία των ποδηλατιστών και μετά από μια διαδρομή 6.200 μέτρων μέσα στους δρόμους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, η τεράστια ποδηλατοπορεία κατέληξε στον χώρο, όπου λίγες μέρες πριν μετατράπηκε σε ελαιώνα από τους πολίτες του δήμου μας.
Όλο το προσωπικό του ΟΝΑΔΕΑ, του δήμου και εθελοντές πολίτες εξασφάλισαν την αδιάκοπη και με ασφάλεια κυκλοφορία των ποδηλάτων στους δρόμους της πόλης μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την σημαντική παρουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με το προσωπικό και τα οχήματά τους.
Η ποδηλατοδρομία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια αφού όλα είχαν προβλεφθεί στην παραμικρή τους λεπτομέρεια. Ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο ακολουθούσε τους ποδηλατιστές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Στο σημείο του τερματισμού πούλμαν και φορτηγά του δήμου παρέλαβαν τον κόσμο με τα ποδήλατά του, που ήθελε να επιστρέψει στον χώρο εκκίνησης όπου ήταν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους.
Αναμνηστικά Διπλώματα και νερά μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθησαν κληρώσεις με πλούσια δώρα που εξασφάλισαν οι διοργανωτές από χορηγίες επιχειρηματιών της πόλης και όχι μόνο. Ποδήλατα παιδικά και ενηλίκων, αξεσουάρ ποδηλάτων, συνδρομές ετήσιες και εξάμηνες από τον ΟΝΑΔΕΑ και τον Δ.Α.Σ. αντίστοιχα και διάφορα αθλητικά είδη μοιράστηκαν σε 28 τυχερούς. 
Ο πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. κ. Χατζέλλης Βαγγέλης επισήμανε μεταξύ άλλων «Μεγαλώνοντας στο Ελληνικό όταν ήμουν μικρός παντού έβλεπα στα πολλά αδιάθετα οικόπεδα την φράση πωλείται το παρόν. Εδώ η επιγραφή είναι πωλείται το μέλλον, το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας... Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ να διαφυλάξουμε το χώρο και να πετύχουμε την δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου…εδώ είναι το σπίτι μας και δεν θα μας διώξει κανείς. Σας περιμένουμε και ζητάμε την συμμετοχή σας γιατί όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο δυνατή είναι η φωνή μας και τόσο πιο κοντά ο στόχος μας».   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.