Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κινηματογραφική Λέσχη απαντά στα ψεύδη


Σε ανυπόγραφο δημοσίευμα της τριμηνιαίας έκδοσης ποικίλης ύλης με τίτλο “Παράθυρο στο μέλλον”(τεύχος 71), ο συντάκτης χρησιμοποιεί ένα συνοθύλευμα ψευδών και ανακριβειών προκειμένου να αναφερθεί στη δραστηριότητα της Κινηματογραφικής Λέσχης του δήμου. Ισχυρίζεται ότι οι προβολές της στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο στο πάρκο της 129 - τον οποίο αποκαλεί αλάνα - στοίχισαν 8.000 €, ότι “πάνε - δεν πάνε 100 άτομα”, και ότι οι προβολές “γίνονται στα πλαίσια των διεκδικήσεων για το αεροδρόμιο” (sic!). Σε αυτά αντιτείνει ότι θα μπορούσαν να γίνονται δωρεάν προβολές στον ανοικτό κινηματογράφο πάνω από το “Μ. Θεοδωράκης”που, όμως, είναι “έργο άλλων διοικήσεων”, κι έτσι οι δημότες “χάνουν μέσα από την καρδιά της πόλης άλλο ένα πολιτιστικό γεγονός”.
Αν ο ανώνυμος συντάκτης ήθελε να προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση στους συνδημότες μας για την Κινηματογραφική Λέσχη του δήμου, όφειλε ο ίδιος πρώτα να ενημερωθεί:
1. Ότι το κόστος των θερινών προβολών ήταν το μισό από αυτό που αναφέρει στο άρθρο, δηλαδή 4.100,70 € και όχι 8.000 €.
2. Ότι κάθε Σάββατο 260 και πλέον άτομα -όχι 100- τιμούσαν τη λέσχη με την παρουσία τους.
3. Ότι δεν πρόκειται για αλάνα αλλά για θερινό δημοτικό κινηματογράφο του δήμου, σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της περιοχής που αξιοποιείται για διάφορες εκ-δηλώσεις.
4. Ότι το συμβόλαιο του δήμου με τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τον ανοικτό κινηματογράφο στην ταράτσα του “Μίκης” προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου μία και μόνον μέρα κάθε μήνα στο τετράμηνο που αυτός λειτουργεί (Ιούνιο-Σεπτέμβριο), το όλον τέσσερις ημέρες κάθε καλοκαίρι -όχι όποτε θέλουμε. Τα τελευταία χρόνια ο ανοικτός κινηματογράφος αξιοποιείται για την προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ στην τρέχουσα οικονομική δυσπραγία θεωρήθηκε σκόπιμο να μην στερηθούν από τον επιχειρηματία τα περιορισμένα του έσοδα από τις τρεις εναπομείνασες μέρες.
Ας προστεθεί επίσης :
Ότι η λέσχη, δρώντας κατ' οικονομίαν, περιορίζεται σε αισθητά οικονομικότερες ταινίες που παραχωρούνται σε DVD. Πώς άραγε θα γινόντουσαν αυτές οι “δωρεάν” προβολές;
Ότι οι δημότες δεν “χάνουν μέσα από τη καρδιά της πόλης άλλο ένα πολιτιστικό γεγονός”(εκτός αν “πόλη” θεωρείται μόνον η Αργυρούπολη), αφού το πάρκο της 129, βρίσκεται στη νοητή γραμμή γειτνίασης των δύο πρώην ξεχωριστών περιοχών του ενιαίου δήμου. Δεν είναι μια απόμερη αλάνα αλλά ένα λειτουργικό πάρκο ανοικτό στους δημότες.
Ότι οι χειμερινές προβολές της λέσχης γίνονται στο “Μ. Θεοδωράκης”- δηλαδή σε “έργο παλαιότερων διοικήσεων”...
Ότι, η λέσχη αποκλειστικά με δικές της ενέργειες εξασφάλισε τις ταινίες, το έντυπο πρόγραμμα και τα λοιπά έξοδα, προέβη σε ηλεκτρολογικές επισκευές στο «Μ. Θεοδωράκης», ενώ κατασκεύασε και τοποθέτησε το μηχανισμό αναδιπλούμενης οθόνης που χρησιμοποιείται και σε άλλες εκδηλώσεις.
Η λέσχη προβάλλει δωρεάν ταινίες το μεγαλύτερο μέρος του έτους δίνοντας τη δυνατότητα αυθεντικής ψυχαγωγίας στους συνδημότες μας, όπως και μια διέξοδο σε όσους μαστίζονται από την οικονομική κρίση.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να ενοχλεί μια χρήσιμη δραστηριότητα του δήμου, αλλά θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με όρους πολιτιστικής προσφοράς, όπως γίνεται στη διαπαραταξιακή Πολιτιστική Επιτροπή του δήμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.