Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες έγιναν περισσότερες εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς


Γράφει ο Χρήστος Βλάχος (αντιδήμαρχος-υπεύθυνος για τους παιδικούς σταθμούς)

Το 2011 στους παιδικούς σταθμούς του δήμου εγγράφηκαν 577 παιδιά. Για να γίνει κατορθωτό αυτό εργαστήκαν 81 υπάλληλοι ( 45 μόνιμοι και 36 με «εντέλλεσθε» και με προσωρινές διαταγές).
Το 2012 θα μπορέσουν να εγγραφούν 680 παιδιά. Δηλαδή θα εξαντλήσουμε και το περιθώριο του επιπλέον 20% της τυπικής δυναμικότητάς τους, γιατί με διαρκείς πιέσεις μπορέσαμε να πετύχουμε την πλήρη σύνθεση προσωπικού που προβλέπεται από το νόμο, δηλαδή 88 υπάλληλοι (44 μόνιμοι και 44 συμβασιούχοι).
Αξιοποιούνται γι’ αυτό πλήρως οι προσλήψεις που εγκρίνονται και επιπλέον, όταν χρειάστηκε και όσο χρειάζεται παρέμειναν και παραμένουν συμβασιούχοι με εντέλλεσθε του δημάρχου.
Για 340 παιδιά φέτος (51% περισσότερα από πέρσι) έχει διασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επίσης, παρόλο που ο δήμος μας παίρνει πολύ περισσότερα παιδιά από δήμους της νοτιανατολικής Αθήνας που έχουν πολύ περισσότερο πληθυσμό, επειδή η ζήτηση θέσεων στους παιδικούς αυξήθηκε σημαντικά λόγω τις κρίσης, ένας αριθμός αιτήσεων δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί.
Ο δήμος λοιπόν προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διεκδικεί σε γενικό επίπεδο μαζί με όλους τους δήμους διπλασιασμό της χρηματοδότησης των παιδικών από το ΕΣΠΑ και σε τοπικό τη λειτουργία ενός επιπλέον παιδικού σταθμού σε κτήριο της πρώην Ολυμπιακής.
Μέχρι να τελεσφορήσουν αυτές οι προσπάθειες ο δήμος ενημέρωσε τους γονείς που τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός των σταθμών για τη σκέψη να οργανωθεί εθελοντική απασχόληση-φύλαξη παιδιών, εφόσον βρεθούν εθελοντές και χώρος.
Αυτή είναι η αλήθεια για τους παιδικούς σταθμούς και οι κραυγές της αντιπολίτευσης πως ο Κορτζίδης «προτιμάει να αφήσει άνεργα δεκάδες παιδιά που δεν τα προσλαμβάνει και να βάλει εθελοντές να φυλάνε τα παδιά μας» είναι εκτός πραγματικότητας.
Το ίδιο ισχύει και για την καταγγελία ότι «ενώ άλλοι δήμοι διεκδίκησαν και πήραν προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς τους σταθμούς, ο Χρ. Κορτζίδης δεν μπήκε καν στη διαδικασία».
Λίγη σοβαρότητα απ΄την αντιπολίτευση δεν βλάπτει ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.