Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί ... δύο ταχυτήτων στα δίδακτρα


Γράφει ο Βασίλης Μπούκας (πρόεδρος δ.σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να κατηγορούν σήμερα τη δημοτική αρχή για «διχαστική και κατάφωρα άδικη απόφαση για τους μαθητές της Αργυρούπολης» αυτοί οι οποίοι επί χρόνια χρέωναν τους δημότες τους με υπερβολικά ακριβά δίδακτρα.
Μεταξύ των δύο ωδείων οι διαφορές στα δίδακτρα αλλά και στα εξέταστρα ήταν τεράστιες. Για παράδειγμα, τα μηνιαία δίδακτρα για την Προκαταρκτική ανέρχονταν στα 80€, ενώ τα αντίστοιχα δίδακτρα στο Ωδείο Ελληνικού ήταν 32€, στη δε Ανωτέρα στο Ωδείο της Αργυρούπολης ήταν 124€, ενώ στο Ελληνικό 47€! Επιπλέον, στο ωδείο του Ελληνικού δεν υπήρξε ποτέ χρέωση για καμία εξέταση, ούτε ενδοωδειακή ούτε του υπουργείου Πολιτισμού, όταν αντίστοιχα στο Ωδείο της Αργυρούπολης τα εξέταστρα κυμαίνονταν από 226€ έως 565€!
Για αυτό και εμείς από τότε που αναλάβαμε ως διοίκηση, αποφασίσαμε τη σταδιακή μείωση αυτών των διαφορών, με στόχο την εξομοίωσή τους προς το καλύτερο. Ήδη από πέρσι πήραμε την απόφαση και καταργήσαμε τελείως τα εξέταστρα όλων των επιπέδων και τα δίδακτρα στα μαθήματα Θεωρίας και μειώσαμε τις εγγραφές και τα δίδακτρα οργάνων και των ανώτερων θεωρητικών για τους σπουδαστές του Ωδείου Αργυρούπολης.
Φέτος, παρά τις ασφυκτικές οικονομικές δυσκολίες, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την εξίσωση των διδάκτρων μειώνοντας στο μισό τις διαφορές τους. Εδώ, αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του δήμου, καθώς τα έσοδα από τα δίδακτρα των μαθητών σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν, για να καλύπτονται τα έξοδα.
Μάλιστα, για την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων του Ωδείου προχωρήσαμε στην κατάργηση του παραρτήματος του Ωδείου στο Ελληνικό που στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτήριο και την ενοποίησή του με το κεντρικό στην Αργυρούπολη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.