Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΥΜΠΑ της αντιπολίτευσης για το Μητροπολιτικό Πάρκο


Γράφει η Ροδή Γεωργακάκη (αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών)

Στο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το εξώδικο που έστειλε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στους συλλόγους Ποντίων και Κρητών του Ελληνικού. Με αυτό ζητείται από τους συλλόγους να αδειάσουν τους χώρους που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν στην πρώην αμερικάνικη βάση, για να ετοιμαστούν για το ξεπούλημα .
Στο σχετικό ψήφισμα εκφράζονταν η συμπαράσταση του ΔΣ στους συλλόγους και επαναβεβαιώνονταν το αίτημα για Μητροπολιτικό Πάρκο στη βάση της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η μελέτη αυτή συντάχτηκε το 2010 κατά παραγγελία των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού και της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων η οποία κάλυψε και τη σχετική δαπάνη.


Η μελέτη απέδειξε όχι μόνο το αναγκαίο αλλά και το εφικτό του Μητροπολιτικού Πάρκου, το χαμηλό κόστος δημιουργίας και συντήρησής του, τη δυνατότητα αξιοποίησης άνω των 200 κτηρίων, που σήμερα υπάρχουν στο χώρο, για λειτουργίες συμβατές με ένα πάρκο ελεύθερο στη χρήση των πολιτών με δραστηριότητες άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, μουσεία κ.α.
Το σχέδιο έχουν υιοθετήσει και παρουσιάσει στο κοινό οι δήμαρχοι Ορφανός για τον Άλιμο, Ευσταθιάδης για την Αργυρούπολη, Θεοδωρόπουλος και Κόκορης για τη Γλυφάδα και Κορτζίδης για το Ελληνικό.
Και ενώ αναμένονταν η – αυτονόητη – συμφωνία όλων με το ψήφισμα, η αντιπολίτευση, δια των κ.κ. Κωνσταντάτου, Πασβαντίδη & Τσαπαρλή λέει «εμείς δε συμφωνούμε με τη μελέτη του Πολυτεχνείου και δεν ψηφίζουμε αυτό το σκέλος του ψηφίσματος».
Μπράβο παιδιά, να σας χαιρόμαστε, και εις ανώτερα.
Αν προχωρήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος, ας θυμούνται οι πολίτες πως βάλατε και εσείς το χεράκι σας.
Και ας πράξουν δεόντως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.