Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ



Η κυβέρνηση μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., διαμορφώνει μεθοδικά το έδαφος για τους επίδοξους επενδυτές: παρεμβαίνει σε συμβάσεις παραχώρησης, εκδιώκει φορείς που κατέχουν νόμιμα χώρους, ελέγχει την πρόσβαση σε κατοίκους της περιοχής που επιθυμούν να επισκεφτούν το χώρο για άθληση και αναψυχή, ζητά από δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς φορείς οικονομικά ανταλλάγματα για τη χρήση των εγκαταστάσεών τους. Ανάμεσα σε άλλα η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προχωρά τις διαδικασίες εκδίωξης από τις εγκαταστάσεις τους δύο ιστορικών συλλόγων, του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.
Όμως η κοινωνία κάθε άλλο παρά μένει απαθής σε σχέση με τις εξελίξεις στο Ελληνικό. Η τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με φορείς που έχουν εγκαταστάσεις εντός του Ελληνικού, κινήματα πόλης, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, ειδικούς επιστήμονες και γενικά ενεργούς πολίτες δηλώνουν το παρόν απέναντι στην επίθεση των διεθνών κερδοσκόπων και των εγχώριων εκπροσώπων τους. Οι φορείς που έχουν εγκαταστάσεις εντός του Ελληνικού βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στις πιέσεις που δέχονται. Μάλιστα, σε σχέση με την εκδίωξη των συλλόγων των Κρητών και των Ποντίων την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ενώ εκδόθηκε και σχετική απόφαση στήριξης των δύο συλλόγων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η διοίκηση της ΕΛΛΗ-ΝΙΚΟ Α.Ε. απέφυγε να συναντήσει την αντιπροσωπεία. Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε επί τόπου η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υποστήριξε ότι οι δύο σύλλογοι θα πρέπει είτε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους, είτε να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. με βάση την οποία θα προσδιοριστεί το μηνιαίο μίσθωμα που θα της καταβάλλεται για τη χρήση των χώρων. Με τη στάση της αυτή η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. δείχνει προκλητικά αδιάφορη τόσο για την ιστορία και τη δράση των δύο συλλόγων, όσο και για τους πόρους που έχουν καταβάλει τα μέλη τους για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.
Πολίτες από όλη την Αθήνα έχουν καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη μεταβίβαση του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ, το φορέα που έχει αναλάβει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας. Τέλος, συνεχίζοντας τις δράσεις διεκδίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, πραγματοποιήθηκε από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Αθήνα τετραήμερο εκδηλώσεων εντός του Σεπτεμβρίου με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.