Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κολυμβητήριο του δήμου λειτουργεί όταν τα περισσότερα είναι κλειστά


Γράφει ο Βασίλης Βάσσιος (δημοτικός σύμβουλος-υπεύθυνος τομέα αθλητισμού)

Τεράστιες δυσκολίες από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τα χρέη του δήμου & τις περικοπές της κυβέρνησης.

Με συνοπτικές διαδικασίες και επιδεικνύοντας πολιτική πυγμής η εταιρεία φυσικού αερίου η οποία ανήκει κατά 49% στη Shell διέκοψε για μία βδομάδα την παροχή φυσικού αερίου την ημέρα έναρξης της νέας σεζόν.
Είχε προηγηθεί προσπάθεια του δήμου να δοθεί από την εταιρεία κάποια παράταση μέχρι να μπορέσει ο δήμος να καταβάλει μέρος του ποσού δεδομένου ότι ο οικονομικός προγραμματισμός του είχε ανατραπεί από τη μείωση κατά 30% στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων στην οποία προχώρησε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση τον Ιούλιο.




Να σημειωθεί ότι το κόστος του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2009 κατά 117%(!), αφού η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ακολουθεί την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2009 η δαπάνη ανερχόταν στα 92 χιλιάδες €, το 2011 στα 181 χιλιάδες και μέχρι το Αύγουστο του 2012 είχε ήδη φτάσει τα 117 χιλιάδες €.
Δεν δικαιούνται επομένως να κουνούν επικριτικά το δάχτυλο όλοι όσοι διοίκησαν το δήμο, δημιούργησαν και παρέδωσαν χρέη. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το χρέος του αθλητικού οργανισμού μόνο για καύσιμα και φυσικό αέριο ανερχόταν περίπου στις 600 χιλιάδες €.
Κυρίως όμως δεν δικαιούνται να κουκουλώνουν την πραγματική φύση των οικονομικών προβλημάτων της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας.
Παρά την μεγάλη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου και το βάρος των προηγούμενων χρεών, η διοίκηση του δήμου μπόρεσε να κρατήσει το κολυμβητήριο ανοιχτό, όταν το ίδιο διάστημα έκλεισαν λόγω οικονομικής δυσκολίας τα κολυμβητήρια στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στο Χαϊδάρι, στο Περιστέρι, στον Άγιο Κοσμά και αλλού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.