Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Κινημοτογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης προβάλει την ταινία TAXI

Ένα νεαρό κορίτσι, που αποτυγχάνει στις εξετάσεις της, αναγκάζεται από τον πατέρα της να μάθει να οδηγεί ταξί. Με τον καιρό, όμως, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της και ο νεαρός φίλος της ανήκουν σε συμμορία ακροδεξιών οδηγών ταξί που δολοφονούν περιθωριακούς, μετανάστες, ομοφυλοφίλους, τραβεστί και έγχρωμους για να “καθαρίσουν την Ισπανία από τα σκουπίδια”.

Με το TAXI ο Κάρλος Σάουρα καταφέρνει να αποτυπώσει μια ζοφερή εικόνα ενός υφέρποντος φασισμού στη σύγχρονη Ευρώπη. Ενός φασισμού της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, του “ανάμεσα μας”. Ο λαμπερός παράδεισος της Γηραιάς Ηπείρου μετατρέπεται σε χοάνη σκοταδισμού και φαντάζει τρομακτικός εφιάλτης για τους “ανεπιθύμητους”.
Σκηνοθεσία: Carlos Saura - Έτος παραγωγής:1996 - Χώρα: Ισπανία - Διάρκεια: 110'
Παίζουν: Ingrid Rubio, Carlos Fuentes, Ágata Lys

Οι Χειμερινές Προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού – συνεδριακού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο, (Κύπρου 68) με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.