Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Δ.Υ.ΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας αποτελούμενη από τους, Χρήστο Κορτζίδη,Τότα Κωνσταντινίδου και Γιάννη Μαραγκό, συναντήθηκε με τον διοικητή της  1ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής κ.Άγγελο Παπαδόπουλο και συζήτησαν για το θέμα των ΙΑΚ (ΠΙΚΠΑ).

Ο κ.Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της παράταξης ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συγχώνευση των δύο ΙΑΚ και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στελεχώσει με παιδίατρο το ΙΑΚ της Αργυρούπολης στο άμεσο μέλλον.

Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ  προωθούσε τη συγχώνευση των δύο ΙΑΚ Αργυρούπολης και Ελληνικού με το Κέντρο Μητέρας και Παιδιού τη μεταφορά τους στο κτήριο του δήμου επί της Σπετσών.

Μέχρι τότε τα δύο ιατρεία θα εξυπηρετούνται από την παιδίατρο κα Θέμελη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών

Γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου (τέως πρόεδρος δημ. συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης) Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει. Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ζητώντας να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και εργατών/τριων καθαριότητας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΔΗΜΟΥ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 23/9, ο Τάκης Κοροβέσης εκ μέρους της παράταξής μας, έθεσε θέμα αναφερόμενος σε παράπονα συμπολιτών μας σχετικά με τη συνέχιση ή μη του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων  (στειρώσεις, νοσηλεία κλπ).