Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με πιασάρικο τίτλο η ιστοσελίδα silvercity.gr παρουσιάζει το διορισμό στο Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου της Ροδής  Γεωργακάκη που είναι από τα γνωστότερα στελέχη της παράταξής μας.

Το δημοσίευμα επιχειρεί με ψέματα και με τη λογική «ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει» να εμφανίσει τη Ροδή Γεωργακάκη ως έμμισθη και μάλιστα βολεμένη στο Πράσινο Tαμείο.

Είναι προφανές ότι αυτός που έγραψε το σχετικό κείμενο, πέραν της αγραμματοσύνης που επιδεικνύει, δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς ανταμοιβή.

Η Ροδή Γεωργακάκη δεν έχει δεχτεί καμία αμοιβή για την παρουσία της στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου. Όπως δεν έλαβαν αμοιβές τα χρόνια της διοίκησης Κορτζίδη τα πολιτικά στελέχη των νομικών προσώπων του Δήμου μας  σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη διοίκηση Γ.Κωνσταντάτου σήμερα.

Αυτοί που με όλες τους τις δυνάμεις υπερασπίσθηκαν και υπερασπίζονται τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, πολιτικές  που έστειλαν στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους επιχειρούν παιχνίδια με τον πόνο των ανέργων.

Παρουσιάζοντας σαν δήθεν βολεμένους ανθρώπους που υπηρετούν με συνέπεια για χρόνια την κοινωνία.

Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν στους συνδημότες μας χιλιάδες θέσεις εργασίας,  χάρις στις καλές τους σχέσεις με το Λάτση, προκειμένου να τους πάρουν την ψήφο.

Τι και αν αυτή η «επένδυση» είναι ιδιοποίηση του πλούτου της κοινωνίας και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Προβάλλουν μάλιστα μια φωτογραφία από επίσκεψη στελεχών της παράταξής μας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ενημερώσουν για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό , συναντήσεις  κάναμε και με άλλα κόμματα της Βουλής και επίσης υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες.

Ο συντάκτης του κειμένου γράφει, ακόμη, ότι το Πράσινο Ταμείο διαχειρίζεται και αξιοποιεί σημαντικότατους οικονομικούς πόρους.

Έτσι θα έπρεπε να είναι.

Δυστυχώς όμως, αν και οι οικονομικοί πόροι είναι σημαντικοί και ειδικοί (π.χ. ένας γνωστός σε όλους, τακτοποίηση ημι-υπαίθριων και αυθαίρετων) σήμερα το Πράσινο Ταμείο, λόγω των μνημονιακών νόμων, μπορεί να δαπανά για έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος και λειτουργικά έξοδα μόνο το 2,5% των αποθεματικών του κάθε χρόνο. Το υπόλοιπο 97,5% μεταφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύψει κενά του, αντί να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς που πρέπει να υπηρετεί
το Ταμείο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών παραθέτουμε το δημοσίευμα του SilverCity

Το δεξί χέρι του Χρ. Κορτζίδη, ... βολεύτηκε για τα καλά στο... μνημονιακό «Πράσινο Ταμείο» Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τους συνεχούς διορισμούς κομματικών ημετέρων από την πρ. κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της «Πρώτα φορά Αριστερά» στην κρατική μηχανή και τους οργανισμούς της.Ετσι, εκτός των πολλών άλλων, έχουμε και νέο παράδεγμα στο Ελληνικό - Αργυρούπολη.Μετά τον…. «αξιοκρατικό» διορισμό του αποτυχόντα στις εκλογές του 2014 αντιμνημονιακό και .... "αριστερό αγωνσιτή" πρ. δημάρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη – που ευρισκόμενως προφανως υπό πίεση παραιτήθηκε πρόσφατα – στη… μνημονιακή ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από την κομματική σύντροφο και φίλη του, Νάντια Βαλαβάνη, πρ. αναπλ. Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ένας νέος….  προκλητικά «αξιοκρατικός»  διορισμός έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για την κα Ροϊδή Γεωργακάκη, πρ. αντιδήμαρχο και δεξί χέρι του πρ. δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη, επίσης αποτυχούσα στις εκλογές του 2014 ως υποψήφιά  σύμβουλος της παράταξής του «Δημοτική Συνεργασία», που υποστηριζόταν πλήρως και με κάθε δυνατό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον επικεφαλή του Αλέξη Τσίπρα.Με απόφαση του πρ. Υπουργού ΥΠΕΚΑ, Παν. Λαφαζάνη, η κα Γεωργακάκη, ηλεκτρονικός, διορίσθηκε, …. «αξιοκρατικά» και αυτή, στην έμμισθη θέση του ... Αντιπροέδρου και…. αναπληρωτή Προέδρου του μνημονιακού «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»,  που διαχειρίζεται και αξιοποιεί σημαντικότατους οικονομικούς πόρους, όπως προβλέπονται στα άρθρα 3 και 7 του νόμου ίδρυσής του το έτος 2010.
Είναι λοιπόν πασίδηλο, ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα, όλοι οι κομματικοί ημέτεροι χωράνε στο δημόσιο – παρά τις επίσημες δηλώσεις περί του αντιθέτου - αρκεί τώρα να είναι…. σύντροφοι  και κυρίως .. «αγωνιστές» του λαού και …. πρ. αντιμνημονιακοί, έστω και για το θεαθήναι, δηλαδή για τα μάτια του κόσμου!!Τι άλλαξε λοιπόν στο Δημόσιο σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο με το «Πρώτη φορά Αριστερά»; Απολύτως τίποτε. ίδιες και τώρα οι μέθοδοι του παρελθόντος, ίδια η απαξίωση των ικανών με την απώθησή τους στο περιθώριο, η κρυψίνοια, η συνεχής παραπλάνηση των πολιτών με τα δήθεν "αντιστασιακά" κ.α.συνθήματα και διαδηλώσεις με τις ντουντούκες, και, γενικά, οι ίδιες πρακτικές με αυτές που πριν κατηγορούσε ο νυν μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ.όλους τους άλλους!!
Αποτελεί ντροπή για τα εκατομμύρια των ανέργων μας τις οικογένειές τους και τις χιλιάδες των νέων ικανότατων επιστημόνων της χώρας που αναγκάζονται πλέον να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρούν μια δουλειά και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η σοφή ρήση: "Οι σκοποί... αγιάζουν τα μέσα" 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.