Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ''




Στο δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως στις 9/5/2018 για να συζητήσει και να πάρει απόφαση επί του σχεδίου ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, η παράταξή μας κατέθεσε και ψήφισε το παρακάτω κείμενο:

«Ο "Κλεισθένης 1" όχι μόνο δεν ανατρέπει τον "Καλλικράτη" αλλά αντίθετα διατηρεί την ουσία του και σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγει και νέους δρόμους στην επιδίωξη της μετατροπής των δήμων και των περιφερειών σε επιχειρηματικές μονάδες σε συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Ενώ στα λόγια επιχειρείται το πρώτο βήμα μιας σημαντικής μεταρρύθμισης, όλα τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουν βαλτωμένα είτε επιδεινούμενα, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, που εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν. Καταλαβαίνει έτσι κανείς τι είδους έξοδο θα έχουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο που μας έρχεται.
 Τα προβλήματα
  • των εργασιακών σχέσεων και της στελέχωσης των υπηρεσιών με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό,
  • της αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων όλο και περισσότερων τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης,
  • της οικονομικής της στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό με επαρκείς και σταθερούς πόρους ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ως μια βαθμίδα της κρατικής συγκρότησης που είναι,
  • της αποσαφήνισης και της ανακατανομής αυτών των αρμοδιοτήτων ώστε να ασκούνται ενιαία οι δημόσιες πολιτικές προς όφελος του λαού,
  • της σταδιακής κατάργησης της ανταποδοτικότητας (ο "Κλεισθένης 1" αντίθετα την επεκτείνει προσθέτοντας και τις υπηρεσίες πρασίνου),
  • της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και της ασφυκτικής εποπτείας - κηδεμονίας από την κεντρική κυβέρνηση που στην ουσία αναιρεί την έννοια της αυτοδιοίκησης,
όλα τα παραπάνω δεν βρίσκουν θετικές απαντήσεις, παραμένουν και θα επιδεινώνονται το επόμενο διάστημα.

Δυστυχώς, η ΚΕΔΕ επικεντρώνει την αντιπαράθεση της στον "Κλεισθένη 1" – και αυτό το κάνει με λάθος τρόπο - στο θέμα της απλής αναλογικής.
Η παράταξή μας υποστηρίζει την απλή αναλογική ανέκαθεν, σταθερά και από θέση αρχής.
Για την ολοκληρωμένη εφαρμογή της, θα έπρεπε να προβλέπεται ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να εκλέγονται και να ανακαλούνται από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο "Κλεισθένης 1" αφορά άμεσα τους πολίτες και πρέπει να γίνει προσπάθεια για την ενημέρωση και την εμπλοκή τους σε αυτή την υπόθεση».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.