Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΗ;


Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του δήμου Αλίμου, από τις 3 Αυγούστου τέθηκε  σε «δημόσια διαβούλευση» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Σχέδιο Γενικής Οργάνωσης Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής *.
Από πληροφορίες επίσης γνωρίζουμε ότι στους δήμους εστάλησαν τα σχετικά υλικά και κλήθηκαν να διατυπώσουν παρατηρήσεις έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Αν και η διοίκηση του δήμου μας πρέπει να έλαβε την σχετική ενημέρωση δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και τις παρατάξεις του.
Σημειωτέον ότι ούτε στους ιστότοπους των καθ΄ύλην αρμόδιων Υπουργείων και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ υπάρχει σχετική ανάρτηση.

Επομένως στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημόσια διαβούλευση είναι της λογικής «άντε να τελειώνουμε, χωρίς πολλά – πολλά» και στη λογική αυτή δυστυχώς έχει προσχωρήσει και η διοίκηση του δήμου μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που με την στάση της αποδεικνύει την περιφρόνησή της σε όσους δεν συμφωνούν με αυτή.


* Το Σχέδιο Γενικής Οργάνωσης Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής θα έχει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται  « … ιδίως οι περιοχές του πάρκου που θα διατεθούν για τη δημιουργία τεχνητών δασών, αλσών, κήπων, λιμνών, φυτωρίων, βοτανικών κήπων, θερμοκηπίων και λοιπών χώρων πρασίνου, οι χώροι περιπάτου, παιχνιδιού, άθλησης, εκπαίδευσης, περιπέτειας, εκθέσεων, συναυλιών και λοιπών δραστηριοτήτων, ο τρόπος διαμόρφωσης αυτών και το περίγραμμα των σχετικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, το εσωτερικό οδικό δίκτυο και το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, η θέση των χώρων στάθμευσης, καθώς και η γενική οργάνωση κάθε άλλου χώρου, κτιρίου, εγκατάστασης, χρήσης ή λειτουργίας που θα απαιτηθεί για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και λειτουργία του Πάρκου».


23/8/2018





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.