Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεχίζονται οι επισκέψεις της παράταξής μας σε σχολικές μονάδες


Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ αποτελούμενη από το Χρήστο Κορτζίδη , τη Ροδή Γεωργακάκη και το Σπύρο Φιλίππου επισκέφτηκε πρόσφατα το 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, το 2ο και 4ο Λύκεια Αργυρούπολης καθώς και το ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.

Στις συναντήσεις με τις διευθύνσεις έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία αυτά.

Στο 1ο Γυμνάσιο τέθηκαν μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Δήμου που η επίλυση τους χρονίζει, με μεγαλύτερη έμφαση στην ανακαίνιση των ισόγειων αιθουσών παραπλεύρως της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπου κάνουν μαθήματα τα παιδιά (μουσική, τεχνολογία) ενώ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Επίσης τέθηκε το θέμα με τα έσοδα του κυλικείου, που με απόφαση της δημοτικής αρχής δεν πηγαίνουν πλέον στο ταμείο του σχολείου και έτσι του αφαιρούνται έσοδα της τάξης των 1500 έως 1700 ευρώ περίπου ανά τρίμηνο. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλά σχολεία του δήμου μας.

Στο 2ο Λύκειο έγινε ενημέρωση για εργασίες που έγιναν την προηγούμενη χρονιά και δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα για εσωτερικό βάψιμο του σχολείου. Κατά την έξοδό της από το σχολείο η αντιπροσωπεία της παράταξης παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν φώτα που να είναι σε λειτουργική κατάσταση στο προαύλιο χώρο.

Στο 4ο Λύκειο έγινε συζήτηση για την ανέγερση νέου κτιρίου για ΕΠΑΛ – ΕΚ, που θα δώσει λύση και στη στέγαση του 4ου Λυκείου, όπου διαπιστώθηκε η ελλιπής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων, για την προώθηση του θέματος.

Στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης πέραν από το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου, όπου επίσης υπήρχε ελλιπής ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, τέθηκαν και άλλα προβλήματα: Η είσοδος νερών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η μεταφορά του εξοπλισμού του εργαστηρίου έτοιμου ενδύματος που δεν χρησιμοποιείται από το σχολείο αλλά του καταλαμβάνει μια ισόγεια αίθουσα που του είναι αναγκαία για άλλη χρήση. Η μετακίνηση δύο εργαστηρίων σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Ελληνικού και το Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) για να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά του μαθητικού δυναμικού σε πολλά και διαφορετικά σημεία.

Η αντιπροσωπεία της παράταξής μας δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.