Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ & ΚΑΛΠΙΚΟΙ


Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις "εαυτών και αλλήλων" για το πόσο σπουδαίοι είναι, στην εκδήλωση της δημοτικής αρχής την περασμένη Πέμπτη με τίτλο Ελληνικό, η πρωτεύουσα των επενδύσεων.

Σφιχταγκαλισμένος ο κ. Κωνσταντάτος με τη ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Μπογδάνο και τον Παπαδημητρίου και βεβαίως με τον Λάτση, ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει (;) στο δρόμο της "ανάπτυξης" όχι μόνο της περιοχής, οχι μόνο της Αττικής, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης (!). 

Όμως περίσσεψε και η ωραιοποίηση μιας κάκιστης προοπτικής και η υποκρισία. Αναφέρουμε τρία παραδείγματα που αναδείχτηκαν το τελευταίο διάστημα.

1ο. Γενικά όλοι μιλούν τώρα για την κλιματική αλλαγή. Μέχρι και στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ΟΗΕ ήταν κύριο ζήτημα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση είπαν ότι το έργο που οραματίζονται στο Ελληνικό θα αναβαθμίσει το περιβάλλον. Δεν είπαν όμως ότι στη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) σελίδα 5-72, που οι ίδιοι κατέθεσαν στα πλαίσια της "διαβούλευσης" για την έγκριση του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης), η επίδραση της "επένδυσης" στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, αξιολογείται ως αρνητική και βαθμολογείται με -2!

2ο. Αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, όπως άλλωστε κάνουν παντού, στο τεράστιο μέγεθος της "επένδυσης" που θα φτάσει περίπου στα 8 δις. Δεν είπαν όμως κουβέντα για το γεγονός ότι λίγο πριν αποχώρησαν από το επενδυτικό σχήμα (γιατί άραγε αφού η "επένδυση" αυτή διαφημίζεται ως φοβερή και τρομερή) οι Κινέζοι και οι Άραβες. Που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν από τον Λάτση ως ένα ισχυρό του χαρτί. Και ταυτόχρονα γράφτηκε στον τύπο, ότι ο "επενδυτής" ζητάει δάνειο μαμούθ από τις τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Τελικά με τα χρήματα μας θα γίνει η "επένδυση";

3ο. Δύο μέρες πριν την εν λόγω εκδήλωση, υπογράφτηκε άρον - άρον Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αλλάζει την ισχύουσα ρύθμιση για τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και τους χώρους κοινής ωφελείας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, που θα δημιουργηθούν στην έκταση της "επένδυσης". Και ορίζει ότι αυτοί δεν θα περιέλθουν αμέσως μετά την έγκριση των πολεοδομικών μελετών, δηλαδή των ΚΥΑ που η τελευταία από αυτές εκδόθηκε τις προηγούμενες μέρες, στη διαχείριση του Φορέα που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό. Αλλά θα κρατήσει την διαχείριση τους η ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΑΕ, την οποία αγοράζει ο Λάτσης. Και δεν προσδιορίζεται πότε θα αποδοθούν στον Φορέα, αλλά αυτό αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του "επενδυτή". Δεν είναι αυτό μια ακόμη διευκόλυνσή του και δεν θέτει σε αμφισβήτηση το αν και πότε οι κοινόχρηστοι χώροι του έργου που θα γίνει, θα είναι πραγματικά κοινόχρηστοι και αξιοποιήσιμοι για το κοινωνικό συμφέρον;

Συμπερασματικά
Δεν ξέρουμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, στην κούρσα εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης της "επένδυσης".

Καμία εμπιστοσύνη σε όσα λένε στις εκδηλώσεις - φιέστες τους ή αλλού, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που τρέχουν σε αυτή την κούρσα.

Επαγρύπνηση, αντίσταση, όχι μόνο από όσους/ες είμαστε συνολικά αντίθετοι σε αυτό το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, της εργασίας και του περιβάλλοντος, αλλά και από όσους/ες ελπίζουν ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει από αυτό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.