Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκέφτηκε διάφορες σχολικές μονάδες. Το ΕΠΑΛ Ελληνικού, τα 7ο και 8ο δημοτικά σχολεία Αργυρούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης και το ΓΕΛ Ελληνικού.

Στα 7ο και 8ο δημοτικά σχολεία δεν κατέστη δυνατό να δούμε τις διευθύνσεις τους, μιας και την ημέρα της επίσκεψής μας είχαν πάει σε υπηρεσιακό σεμινάριο. Θα επανέλθουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο ΕΠΑΛ Ελληνικού, είχαμε εκτενή συζήτηση με την διευθύντρια του σχολείου για τα θέματα που το απασχολούν. Ενημερωθήκαμε για την κατάληψη που είχε γίνει, για τις σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, για προβλήματα με τα εργαστήρια - ειδικότητες, για προβλήματα που δημιουργούνται από την μεταφορά του σχολικού φύλακα σε άλλη σχολική μονάδα καθώς και για κάποια αιτήματα προς την αρμόδια σχολική επιτροπή. Η διεύθυνση του σχολείου μας ενημέρωσε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί το σχολείο, το ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ).
Στο 2ο Γυμνάσιο ενημερωθήκαμε ότι σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα από δυσκολίες που γεννούνται από το γεγονός ότι το 50% περίπου των εκπαιδευτικών δεν έχουν οργανική θέση στο σχολείο αλλά συμπληρώνουν το ωράριο τους σε αρκετές σχολικές μονάδες.
Στο ΓΕΛ Ελληνικού, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την διευθύντρια για αρκετή ώρα και ποικίλα θέματα. Οι σκέψεις όλων μας κατέληξαν ότι το συγκεκριμένο, αλλά και όλα τα σχολεία της χώρας, ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χρειάζονται τη συνδρομή ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, σχολικών φύλακων, γραμματειακής υποστήριξης και φυσικά κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η παράταξή μας, δεσμεύτηκε να μεταφέρει, ανάλογα με την εξέλιξή τους, τα θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες, στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.