Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ της ΜΕΙΟΨΗΦΊΑΣ, για το ΣΤΑΘΜΌ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ


Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ με επικεφαλής τον Μπούφη Θοδωρή, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής τον Κορτζίδη Χρήστο και η ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ με επικεφαλής τον Στέφα Κώστα, κατέθεσαν κοινό κείμενο, στην προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση, που αναφέρονταν στην μεταφορά του εν λόγω σταθμού στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

Στο κείμενο εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην επιλογή αυτή, η οποία όπως ανέφεραν, θα επιβαρύνει σε κάθε περίπτωση, τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά στο σημείο αυτό! Πιθανότατα δε θα επιβαρύνει και την ίδια την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου!
Σημείωσαν ότι είναι αδιευκρίνιστο το χρονικό διάστημα λειτουργίας του σταθμού στο κοιμητήριο, ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση προβλέπει έως και 5 χρόνια!
Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις τόνισαν, πράγμα που έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι αυτή η επιλογή της διοίκησης του Δήμου δεν είναι μονόδρομος, αντίθετα υπάρχει καλύτερη και εφικτή λύση. Να παραμείνει ο σταθμός μεταφόρτωσης στο σημείο που βρίσκεται τώρα ή να μεταφερθεί σε άλλο σημείο μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, μέχρι τη δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων, που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται να γίνει στο χώρο αυτό.
Επεσήμαναν δε την ανάγκη συνεργασίας των τριών όμορων Δήμων, για την από κοινού διεκδίκηση μιας δίκαιης λύσης, που θα υπηρετεί τους πολίτες και θα είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλιμη!
Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ Γαζής Μιχάλης, τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στην πρόταση αυτή!
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή οχι απλά δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να επανεξετάσει το θεμσ, αλλά με τη γνωστή πια αλαζονεία της, αντιμετώπισε την ουσιαστική και θετική παρέμβαση των τριών παρατάξεων με υβριστικό τρόπο, επικαλούμενη "επιχειρήματα" που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική!
Οι δημοτικές παρατάξεις ωστόσο θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και διεκδίκησης μιας καλύτερης λύσης του προβλήματος!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.