Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ


Σε ανάρτηση του στο fb ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για την κριτική που άσκησε η παράταξή μας, αλλά και αρκετοί πολίτες, για την κοπή/κλάδεμα πολλών δεντρων.
Ισχυρίζεται, ειδικά για τις καζουαρίνες (πευκοειδή), ότι είχαν προσβληθεί οι κορμοί τους από ξυλοφάγα έντομα και έπρεπε να κοπούν για λόγους ασφαλείας, καθώς επίσης ότι σε ένα χρόνο θα έχουν αναπτυχθεί εκ νέου.

Σε σχέση με τα παραπάνω έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Επισκεφθήκαμε ξανά, μαζί με γεωπόνο, τα σημεία κοπής των δέντρων και διαπιστώσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι εναπομείναντες κορμοί δείχνουν υγιείς. Παραθέτουμε και σχετικές φωτογραφίες, από τις οποίες δεν φαίνεται να εχουν προσβληθεί τα δέντρα, στην πλειοψηφία τους, απο κάποια ασθένεια.
2. Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν τα δέντρα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τους, μετά το "κλαδεμα" που έχουν υποστεί, που προσιδιάζει περισσότερο με κόψιμο. Αυτές οι αμφιβολίες μας, φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από προηγούμενες περιπτώσεις κοπής/κλαδέματος δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης, εδώ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα οποία αντί να αναβλαστήσουν, ξεράθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν.
3. Παραμένουν για εμάς και περιμένουμε την απάντηση στα έγγραφα ερώτηματά μας, που είναι: με ποιές αποφάσεις κόπηκαν τα δέντρα, αν και πότε θα αντικατασταθούν.
Επίσης επισκεφθήκαμε, μετά από παράπονα κατοίκων, και δύο ακόμη σημεία (χώρος πρασίνου στη συμβολή Αγίας Βαρβάρας και 25ης Μαρτίου και συμβολή Ηπείρου και Αλεξιουπολεως) όπου αυτά που παρατηρήσαμε επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας.
Στην πρώτη περίπτωση είδαμε πεύκα με πολύ αυστηρό κλάδεμα. Στη δεύτερη περίπτωση είδαμε το ίδιο φαινόμενο σε υγιείς χαρουπιές. Παραθέτουμε επίσης σχετικές φωτογραφίες.
Δεν παριστάνουμε τους εισαγγελείς, ούτε ότι μόνο εμείς ενδιαφερόμαστε για το πράσινο.
Θεωρούμε όμως ότι κάθε άλλο παρά φειδωλός/προσεκτικός είναι ο Δήμος μας, στην αντιμετώπιση των οποίων προβλημάτων παρουσιάζονται με τα δέντρα στα πεζοδρόμια και στους άλλους χώρους πρασίνου μέσα στην πόλη και ότι η μαζική, τολμούμε να πούμε, κοπή δέντρων που γίνεται τα τελευταία χρόνια, συρρικνώνει τους τόσο αναγκαίους αυτούς πνεύμονες.












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.