Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ


Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η χτεσινή ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα που έχει προκύψει με το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Στην ανακοίνωση αυτή, όποιος γνωρίζει την αλήθεια, καταλαβαίνει το πραγματικό πρόσωπο του Γιάννη Κωνσταντάτου.


Για του λόγου το αληθές, επισημαίνουμε πολύ συγκεκριμένα:

1. Η δημοτική αρχή του Χρήστου Κορτζίδη, αμέσως μόλις ανέλαβε την διοίκηση του ενιαίου Δήμου τον Γενάρη του 2011, έκλεισε τον σταθμό μεταφόρτωσης του πρώην Δήμου Αργυρούπολης στο νεκροταφείο, προς ανακούφιση της γύρω περιοχής και τον μετέφερε στο σταθμό μεταφόρτωσης του πρώην Δήμου Ελληνικού, στο πρώην αεροδρόμιο.
Η δημοτική αρχή του Γιάννη Κωνσταντάτου, το 2020 μεταφέρει το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του ενιαίου πλέον Δήμου, ξανά στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.
Γιαυτό ο Γιάννης Κωνσταντάτος κατηγορεί τον Χρήστο Κορτζίδη!!!

2. Όλες ανεξαιρέτως, δηλαδή και οι 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν εκφράσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεσή τους στην επιλογή της δημοτικής αρχής για τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης. Τρεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τύπωσαν και μοίρασαν σε όλο το Δήμο, ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν αυτή την αντίθεσή τους και διατυπώνουν τη δική τους πρόταση για το πρόβλημα, η οποία μάλιστα είναι ρεαλιστική και εφικτή.
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος καταγγέλει τον Κορτζίδη και την παρέα του!!!

3. Επί 5,5 χρόνια που είναι δήμαρχος ο Γιάννης Κωνσταντάτος, λειτουργεί το σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.
Τώρα που η κυβέρνηση και ο Λάτσης, απαιτούν την απομάκρυνση του, ο Γιάννης Κωνσταντάτος επικαλείται ως "επιχείρημα" ότι ο σταθμός είναι παράνομος!!!

4. Επικαλείται επίσης ως "επιχείρημα" ότι ο σταθμός δεν μπορεί να μείνει εκεί που είναι, διότι όλο το πρώην αεροδρόμιο θα γίνει εργοτάξιο και θα υπάρχει θέμα ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου.
Από που ως που όμως υπάρχει θέμα ασφάλειας των εργαζομένων μιας υπηρεσίας που λειτουργεί συγκροτημένα με κανόνες, εξοπλισμό, εμπειρία, επειδή στον περιβάλλοντα χώρο της θα εξελίσσονται άλλες εργασίες!!!
Και αν είναι έτσι, τότε πως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας για τους εργαζόμενους άλλων υπηρεσιών όπως πχ του πύργου ελέγχου (FIR), της ΕΜΥ, του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ, που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους εκεί που βρίσκονται και τώρα!!!

5. Ισχυρίζεται ότι ο σταθμός μεταφόρτωσης δεν μπορεί να μείνει εκεί που είναι τώρα, γιατί όλο το πρώην αεροδρόμιο πρέπει να εκκενωθεί από κάθε χρήση για να αποδοθεί καθαρό στον Λάτση.
Ο ίδιος όμως έχει πει σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η μεταφορά του σταθμού στο νεκροταφείο Αργυρούπολης θα είναι προσωρινή, γιατί σύντομα θα παραχωρηθεί άλλος χώρος μέσα στο πρώην αεροδρόμιο για να μεταφερθεί εκεί, μέχρι να γίνει μια μόνιμη εγκατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται στην έκταση αυτή.
Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε γιατί όλη αυτή η φασαρία για τη μεταφορά του σταθμού στο νεκροταφείο Αργυρούπολης!!!

6. Τέλος, για να αποδείξει ο Γιάννης Κωνσταντάτος πόσο καλός είναι ο ίδιος και πόσο κακός είναι ο Κορτζίδης παραθέτει και δύο φωτογραφίες οι οποίες όμως είναι απολύτως παραπλανητικές.
Εδώ και αν είναι λαθροχειρία!!!
Η φωτογραφία που υποτίθεται ότι αποδεικνύει πως ο σταθμός μεταφόρτωσης μέσα στο πρώην αεροδρόμιο ήταν επί Κορτζίδη μια χωματερή, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια! Το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε. Ο σταθμός επί δημαρχίας Κορτζίδη ήταν πάντοτε προσεγμένος και καθαρός με εξαίρεση κάποια ελάχιστα χρονικά διαστήματα που πχ μπορεί να ήταν κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής και δεν μπορούσε η υπηρεσία μας να μεταφέρει εκεί τα απορρίμματα!
Αντίθετα επί δημαρχίας Κωνσταντάτου, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σχεδόν για ένα χρόνο την τελευταία φορά, υπήρχαν στο σταθμό βουνά από ογκώδη, κλαδέματα κλπ. Θυμίζουμε σχετικά την ανάρτηση που είχαμε κάνει πρόσφατα για την άσχημη αυτή κατάσταση https://www.facebook.com/180428358968461/posts/1048238462187442/
Η δε φωτογραφία που δείχνει υποτίθεται, πόσο ωραίος είναι ο σταθμός μεταφόρτωσης επί Κωνσταντάτου, είναι άνευ σημασίας για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμη δεν λειτουργεί σταθμός στο νεκροταφείο.
Ακόμη και οι φωτογραφίες γίνονται εργαλεία παραπλάνησης στα χέρια του Γιάννη Κωνσταντάτου!!!

Η ουσία της όλης υπόθεσης είναι ότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι λάθος η επιλογή της δημοτικής αρχής να μεταφέρει το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου στο νεκροταφείο!
Γιατί αυτό, σίγουρα θα είναι επιβαρυντικό για την γύρω περιοχή!
Γιατί, πράγμα που είναι επίσης πολύ σημαντικό, αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί!!!
Αν ο Γιάννης Κωνσταντάτος είχε τη στοιχειώδη βούληση και σωφροσύνη, να συζητήσει για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν αποφασίσει από μόνος του!
Να επιδιώξει συνεννόηση και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις!
Και να διεκδικήσουμε από κοινού μια λύση για το καλό του Δήμου, ακόμη και αν χρειαστεί να "στεναχωρήσουμε" τον Λάτση και την κυβέρνηση.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.