Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ΥΜΗΤΤΟΥ, για τα οποία ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;



Καλά είναι τα μονοπάτια και οι ποδηλατοδιαδρομές, όμως υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, καθοριστικά για το μέλλον του Υμηττού, από τα οποία δεν μπορεί να υπεκφεύγει ο Γιάννης Κωνσταντάτος ως δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ, ούτε βέβαια ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης.

✅ Το θέμα του νέου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για το βουνό, που είναι υπό διαμόρφωση και όλα δείχνουν ότι θα είναι χειρότερο από αυτό του 2011, όσον αφορά στην προστασία του από δόμηση και χρήσεις ασύμβατες με τον χαρακτήρα του.
✅ Το θέμα του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης - Ηλιούπολης, για το οποίο έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες των κατοίκων και των Δήμων στα προηγούμενα χρόνια, ενώ ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ επιδιώκουν την αναβάθμιση/μεγέθυνσή του.
✅ Το θέμα των εγκαταστάσεων που διεκδικούν να νομιμοποιήσουν ή να δημιουργήσουν ορισμένοι Δήμοι, για την ικανοποίηση υπαρκτών αναγκών, αλλά σε αντίθεση με την προστασία του βουνού. Για παράδειγμα η πρόθεση για επέκταση του νεκροταφείου της Αργυρούπολης, ή η πρόταση που εμφανίστηκε πρόσφατα για δημιουργία νέου διαδημοτικού νεκροταφείου σε τμήμα του ευρύτερου χώρου του ΚΥΤ.
✅ Το θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού με το αεροδρόμιο των Σπάτων μέσω σήραγγας στον Υμηττό.
✅ Το θέμα των χιλιάδων αυθαιρέτων που υπάρχουν στο βουνό.
? Βγάζουν φωτογραφίες και υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας, για να εμφανίσουν ενα φιλοπεριβαλλοντικό πρόσωπο.
Πόσο ενδιαφέρονται όμως ειλικρινά για το περιβάλλον;
Ο Κωστής Χατζηδάκης ως αρμόδιος υπουργός, έφερε πρόσφατα και ψήφισε άρον άρον στη Βουλή, εν μέσω κορονοϊού, ένα νόμο πολύ επιβαρυντικό για το περιβάλλον. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν για αυτό ούτε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ούτε ο Γιώργος Πατούλης.
Τη στιγμή που υπήρχαν πρωτοφανείς αντιδράσεις από δεκάδες φορείς και οργανώσεις.
Τη στιγμή που ο νόμος αυτός εκτός από τις γενικότερες συνέπειές του στο σύνολο της χώρας, αφορά ειδικότερα και στον Υμηττό, γιατί:
✅ Καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 (ως τέτοια περιοχή είναι χαρακτηρισμένος ο Υμηττός).
✅ Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων (υπάρχουν χιλιάδες αυθαίρετα στον Υμηττό).
✅ Νομιμοποιεί σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο βουνό.
? Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται αυτά τα ζητήματα, όχι μόνο από την παράταξή μας αλλά και από άλλες, όπως και από τη Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού.
Αν οι δημοτικές αρχές και ο ΣΠΑΥ δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σταθούν στο ύψος των προβλημάτων, υπάρχουν πολίτες, συλλογικότητες, φορείς που αντιλαμβάνονται τη σημασία τους και τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.