Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Μετά από πολλές και έντονες παρεμβάσεις πολιτών και οργανώσεων, που ανέδειξαν το πρόβλημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε πριν λίγες μέρες ανακοίνωση του Δήμου για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης, για τη φροντίδα των αδέσποτων που ζουν στο πρώην αεροδρόμιο και το παραλιακό μέτωπο.
Μένει βέβαια να δούμε τι ακριβώς θα γίνει στην πράξη.

Θα χαρακτήριζε κανείς αυτονόητο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που θα μπορούσε να είχε γίνει από την αρχή, χωρίς να προηγηθούν οι ανεπίτρεπτες απειλές του δημάρχου για νομικές διώξεις εναντίον όποιων διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εκεί και τον κίνδυνο να χαθούν ζωές.
Είναι υποχρέωση των Δήμων, έτσι ή αλλιώς, άμεσα ή έμμεσα, να ενδιαφέρονται για την προστασία των ζώων και όχι αυτό να επαφίεται στους φιλόζωους, που συχνά είναι οι μόνοι που φροντίζουν και μάλιστα με προσωπικό κόστος.
Ο διάλογος, η ενημέρωση και η συνεργασία φιλόζωων, οργανώσεων και σωματείων, δήμου και πολιτείας, η διαφάνεια, με τη χρηματοδότηση δράσεων προστασίας των ζώων από το κεντρικό κράτος, είναι ο δρόμος που χρειάζεται να ακολουθηθεί.
Ως δημοτική παράταξη, έχουμε δύο σχετικά αρνητικά παραδείγματα.
Είχαμε ζητήσει πριν αρκετούς μήνες, συνάντηση με τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης προκειμένου να συζητήσουμε για την εξέλιξη των πραγμάτων στο τομέα αυτό, μετά και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της με το Δήμο και δυστυχώς δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.
Επίσης πρίν ένα μήνα ζητήσαμε συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο με αφορμή το κονδύλι που ψήφισε η οικονομική επιτροπή για την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα, χωρίς αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση!
Ώτα μη ακουόντων!
Αν η διοίκηση του Δήμου και η Φιλοζωική αντιμετωπίζουν με αυτό το απαξιωτικό τρόπο μια δημοτική παράταξη, πόσο μάλλον ένα φιλόζωο κάτοικο ή δημότη;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.