Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΕΝΑΣ....ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ;



Πολλή σπέκουλα γίνεται σχετικά με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος συχνά πυκνά βγάζει φωτογραφίες μπροστά στο εν εξελίξει έργο και κάνει αναρτήσεις στο fb.

Στη τελευταία αναφέρει ότι η διοίκηση του οραματίστηκε το έργο και δηλώνει συγκινημένος.
Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιοι στον πρώην Δήμο Ελληνικού οραματίστηκαν το έργο αυτό (από τις αρχές της δεκαετίας του 90 πρωτοτέθηκε και διεκδικήθηκε το αίτημα από τη διοίκηση του αείμνηστου Κώστα Κορτζίδη και το γονεϊκό κίνημα) και στη συνέχεια έκαναν μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά για να μπορεί σήμερα να υλοποιείται, ο Γιάννης Κωνσταντάτος δεν ήξερε καν που πέφτει το 1ο δημοτικό σχολείο!
Πριν λίγες μέρες έκανε μία ανάρτηση και η παράταξη ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, όπου αναφέρει ότι όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο ακόμη από την δημοτική αρχή του Ι. Εφραιμίδη μέχρι το 2006, ότι ακολούθησε η διοίκηση της παράταξής μας που για κάποιους λόγους (;;;) δεν υλοποίησε ποτέ το έργο και κράτησε παγωμένα τα σχέδια και ότι ήρθε στη συνέχεια η σημερινή διοίκηση για να το υλοποιήσει.
Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της παράταξής μας, έκανε ίσως την περισσότερη δουλειά, για να μπορεί σήμερα να κατασκευάζεται το έργο αυτό.
Επί των ημερών μας έγινε το μεγαλύτερο μέρος και η ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, ταχτοποιήθηκε η μεταφορά της ιδιοκτησίας στο Δήμο, έγινε η πολεοδομική τακτοποίηση των θέσεων στάθμευσης που απαιτούνταν με βάση τη νομοθεσία, συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.
Γιατί δεν προχώρησε τότε η υλοποίηση του έργου; Γιατί η εγκεκριμένη από τον ΟΣΚ χρηματοδότησή του, ήταν αρκετά μικρότερη από το κόστος κατασκευής του, όπως προέκυψε από τα τεύχη δημοπράτησης.
Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης μας να αυξήσει ο ΟΣΚ το ποσό της χρηματοδότησης, είτε να καλύψει ο Δήμος μας από ίδιους πόρους τη διαφορά, είτε να χρηματοδοτηθεί το έργο από την Περιφέρεια Αττικής, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.
Μετά το 2014 η διοίκηση της Ρένας Δούρου δέχτηκε να χρηματοδοτήσει το έργο και ο Δήμος έκανε όλη την υπόλοιπη διαδικασία για να φτάσει να ξεκινήσει η κατασκευή του στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς.
Πολλές διοικήσεις λοιπόν μόχθησαν για το έργο αυτό.
Ας μην προσπαθούν κάποιοι να το καπηλευθούν, κρύβοντας είτε διαστρεβλώνοντας την αλήθεια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.