Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΝΕΡΟΥ


Πρόκληση συνιστά η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του συστήματος υδροδότησης της Αθήνας, που εκτείνεται σε 4 νομούς.

Η πρόσβαση στο νερό αποτελεί θεμελιακό κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα από κάθε παγκόσμιο θεσμικό φορέα, όπως ο ΟΗΕ.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του, μέσω του τεχνάσματος των ΣΔΙΤ, έρχεται να σφραγίσει τις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, από το 1999 έως και σήμερα.

Το πέρασμα μέρους ή του συνόλου της ύδρευσης σε επιχειρηματίες, σηματοδοτεί και το τέλος του νερού ως δημόσιο αγαθό και την ξεκάθαρη εμπορευματοποίηση του, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά και των ξένων τραπεζιτών, αφού το ξεπούλημα του θα τροφοδοτήσει το τρύπιο βαρέλι του δημόσιου χρέους.

Οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό, θα είναι αρνητικές, για την υγεία και την τσέπη του. Η εμπειρία σε ένα πλήθος χωρών όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Χιλή, Περού, Αργεντινή κ.α., απέδειξε πως η ιδιωτικοποίηση έκανε το νερό πιο ακριβό και χαμηλότερης ποιότητας, με αποτέλεσμα την επανα-κρατικοποίηση του με το ανάλογο κόστος σε κάθε περίπτωση.

Το σιγοντάρισμα των καναλιών, καθώς και η σιγή ιχθύος των δημάρχων της Αττικής, στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, τους καθιστά όλους συνένοχους στο έγκλημα.

Η παράταξη μας, μαζί με πολλές άλλες συλλογικότητες και φορείς, δηλώνει πως θα δώσει το παρόν στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, ώστε να αποτραπεί αυτή η αρνητικότατη εξέλιξη.

Να μην τους περάσει!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.