Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΚΑΙΑ και ΩΡΙΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ



Η κατάσταση που ζούμε με τον κορονοϊό έχει φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης και έχει αναδείξει ορισμένα χρόνια αιτήματα της σχολικής κοινότητας, τα οποία η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη ικανοποιήσει.

Εναπόκειται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να ισχυροποιήσουν το κίνημα διεκδίκησής τους, με την υποστήριξη ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι θερμός υποστηρικτής τους, αντί να ανέχεται ή πολύ περισσότερο να αβαντάρει την κυβερνητική πολιτική.

Τέτοια αιτήματα είναι:

✅ Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Αυτονόητη η υγειονομική και εκπαιδευτική του αξία. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και ανάλογες αίθουσες. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν φρόντισε για αυτό από την άνοιξη που μας πέρασε - οπότε ήταν γνωστό το πρόβλημα - αλλά στο νόμο Κεραμέως που ψήφισε τον Ιούνιο αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανα τμήμα.

✅ Σχολικός καθαρισμός. Είναι θετικό αλλά ανεπαρκές το μέτρο της αλλαγής της εργασιακής σχέσης από μίσθωση έργου σε εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου. Χρειάζεται να εγκριθεί μεγαλύτερος αριθμός καθαριστών/τριών, δεν είναι λογικό ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων στον τομέα αυτό να παραμένει ο ίδιος με αυτόν της προηγούμενης χρονιάς. Να είναι όλες οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης και μόνιμες.

✅ Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο τώρα λόγω κορονοϊού αλλά μόνιμα. Με την κατάλληλη στελέχωση θα μπορεί να παρακολουθεί σταθερά και να οργανώνει δράσεις για όλα τα θέματα υγείας στη σχολική κοινότητα.

Επιπλέον αυτή την περίοδο πρέπει να διεκδικηθεί:

✅ Η διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να ελέγχεται η διάδοση του ιού και να υπάρχει άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται.

✅ Η κατ' οίκον διδασκαλία να καλύψει και τις ειδικές περιπτώσεις από κορονοϊό. Η εξ αποστάσεως να γίνεται μόνο για τις περιπτώσεις που κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο και πάντως όχι με απευθείας μετάδοση του μαθήματος από την αίθουσα διδασκαλίας.

Ως παράταξη στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που διεκδικεί τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με ασφάλεια και ποιότητα για εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.