Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΦΥΚΤΙΑ το 2ο ΚΕΣΥ της Δ' ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 



Είναι το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης όπου απευθύνονται γονείς ή σχολεία μιας ευρύτερης περιοχής στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος μας, για μαθητές/τριες που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός, γιατί για κάθε παιδί που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες και προκειμένου να έχει την πρέπουσα αντιμετώπιση, χρειάζεται και η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ.

Η εμπειρία που έχουμε είναι ότι υπάρχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των γονέων, κάτι που μπορεί να είναι σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά επιζήμιο για τον/την μαθητή/τρια.

Σε έγγραφο τους στα τέλη Σεπτεμβρίου, η προϊσταμένη και ο Σύλλογος του ΚΕΣΥ γνωστοποιούν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το χώρο στον οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται.

Πρόκειται για χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στο ΕΠΑΛ Αλίμου, ο οποίος όμως δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε το 1/10 των αναγκών, όπως χαρακτηριστικά λένε και που επίσης δεν είναι προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία. Αναφέρονται ακόμη σε προβλήματα υγιεινής, απρόσκοπτης και ήσυχης αξιολόγησης κ.α.

Ζητούν κάτι απολύτως λογικό. Να βρεθούν άμεσα σε ένα κτίριο, που με αξιοπρέπεια θα στεγάσει το προσωπικό και θα υποδεχθεί μαθητές και μαθήτριες που το έχουν ανάγκη.

Το Υπουργείο, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι Δήμοι που εξυπηρετούνται από το 2ο ΚΕΣΥ, οφείλουν να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.