Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΗΝΥΜΑ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Στον απόηχο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της καταχώρισής της ως εγκληματικής οργάνωσης για το σύνολο της δράσης, τον τρόπο και τον σκοπό της συγκρότησής της, καθώς και της σημαντικής νίκης των λαών της Βολιβίας και της Χιλής, η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου φωτίζεται εκ νέου.

Το αντιφασιστικό, αντιμιλιταριστικό της μήνυμα επικαιροποιείται με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο και μας δίνει κουράγιο για τους επόμενους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμάμε διαρκώς την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στις μηχανές του θανάτου των πολλών για την κυριαρχία των λίγων, είναι να επιμένουμε να λέμε με τη σειρά μας τα δικά μας ΟΧΙ σε κάθε απόπειρα εκφασισμού, σε κάθε ρατσιστική κουβέντα ή πράξη, σε κάθε εκδήλωση εθνικισμού ή πατριδοκαπηλείας σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο.

Ειδικά φέτος που το αντάμωμά μας σε πλατείες και δρόμους, καθώς και κάθε συλλογική διαδικασία με τη φυσική μας παρουσία περιορίζεται και τιμωρείται, το χρέος μας να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα, τις αξίες και το δίκιο γίνεται διπλό.

Κοντά σε αυτά φαίνεται πως εξίσου επείγον είναι να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη αλώβητη.

Βαδίζουμε λοιπόν στον δρόμο που χάραξαν οι γενιές που μας μεγάλωσαν.

Είναι ο δρόμος του Αλβανικού Έπους, της Εθνικής μας Αντίστασης, της εξορίας, των φυλακών, των αγώνων για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Επιλέγουμε να κρατάμε την ίδια φλόγα που κράτησε ζεστή τη συνείδηση και την καρδιά των απλών ανθρώπων του τόπου μας και με αυτήν πορευόμαστε.

Απέναντι πάντα στις σβάστικες του καιρού μας δυναμώνουμε τη φωνή μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Δεν ξεχνάμε: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.