Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και ΣΟΒΑΡΑ, ΑΣ τα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ως ΤΕΤΟΙΑ

 


Ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση λόγω του κορονοϊού, έχει βαρύτατες συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.

Ειδικότερα στο χώρο του λιανεμπορίου και της εστίασης η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δραματική πτώση του τζίρου τους έως και τον κίνδυνο του λουκέτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τους εργαζόμενούς τους, την κοινωνία συνολικά.

Ακόμη ειδικότερα, η μέθοδος του click away που επέλεξε η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση, δέχεται ήδη πολύ έντονη κριτική από το σύνολο σχεδόν των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν τους κλάδους που αφορά.

Με αυτά τα δεδομένα, στη δίνη μιας βαθιάς κρίσης, το βιντεάκι που παρουσίασε η δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης, καλώντας τους πολίτες να ψωνίσουν από τα τοπικά καταστήματα, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και τη διαδικασία του click away, ακούγεται κάπως ως κοροϊδία και πάντως δεν μπορεί να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση, πέρα από την γενικότερη αποτίμηση της πολιτικής της αυτή την περίοδο, από τη στιγμή που επιβάλλει συνεχή περιοριστικά μέτρα, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να αποζημιώσει - στηρίξει γενναία τις πληττώμενες επιχειρήσεις, πράγμα που δυστυχώς δεν κάνει.

Η δημοτική αρχή θα έπρεπε στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της να ελαφρύνει τον κόσμο αυτό (ορισμένες προτάσεις είχαμε κάνει μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) και ταυτόχρονα να στηρίζει και ενθαρρύνει τις συλλογικές του διεκδικήσεις, να ασχολείται δηλαδή με την ουσία της υπόθεσης αντί να φροντίζει μόνο και μόνο την επικοινωνιακή προβολή της στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής.

Μένει στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους να σκεφτούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ακόμη περισσότερο να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.